Metaal

Metaal

Wereldwijd worden de balancers van Dalmec veelvuldig ingezet in de metaalindustrie om de fysieke belasting tot een minimum te herleiden. Metalen platen of onderdelen worden moeiteloos opgenomen en verplaatst dankzij een op maat ontworpen Dalmec manipulator. Veiligheid en ergonomie staan steeds centraal bij de ontwikkeling van de balancers. 

 

 

Arcadel

Staalplaten horizontaal tillen

Door de toepassing van vacuümtechniek, komt een plaat stevig aan de zuignappen te hangen. De pneumatische manipulatoren van Dalmec waken erover dat uw plaat altijd perfect in balans blijft. Door de manueel instelbare tussenafstand tussen de zuigmonden kan een grote vork aan afmetingen met eenzelfde tooling verwerkt worden. Zware platen met een gewicht tot 1.200 kg worden met deze balancer moeiteloos opgetild en precies gepositioneerd op de tafel van de laser.

Platen ondersteunen aan plooibank

Vacuümtechniek kan gebruikt worden om platen horizontaal op te nemen, 180° te draaien, 90° te kantelen en te verplaatsen. De combinatie van de verschillende bewegingen zijn opgenomen in de vacuüm tooling van de Dalmec balancer om de operator te ondersteunen tijdens het zetten van de plooien aan de plooibank. Met een interface tussen de plooibank en de balancer kan één enkele persoon de plaat op een veilige en ergonomische manier begeleiden tijdens het plooi proces. 

Metalen platen opnemen met magneten

Wanneer de plaat uit ferro materiaal bestaat, kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec uitgerust worden met één of meerdere magneten. De magneet kan pneumatisch in- en uitgeschakeld worden om platen, groot en klein, te tillen, te verplaatsen en te positioneren.

Onderdelen verplaatsen met een haak

Een haaksysteem zal bij de logistieke behandeling van diverse onderdelen zijn nut bewijzen. Er wordt altijd vertrokken vanuit uw producten, zodat de opnemer de grootst mogelijke variëteit aan producten aankan. Op die manier komen uw onderdelen zonder fysieke inspanning op de juiste plaats terecht. De Dalmec balancer gemonteerd in een hangend verrijdbaar railsysteem bedekt een groot bereik binnen uw werkplaats.

Klemmen delicate onderdelen

Schoepenbladen of delicate machineonderdelen kunnen enorme afmetingen aannemen. Ook hier kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec een rol van betekenis spelen om de fysieke inspanningen weg te nemen. Via een klemsysteem kunnen ze in- of uitwendig worden vastgezet en opgenomen om naar de volgende stap in het productieproces of de verzending te vertrekken.

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
9 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel