De Dalmec manipulatoren helpen operatoren om plaatmateriaal gemakkelijk te manipuleren.

Productiever en ergonomischer werken met pneumatische manipulatoren

Volautomatische productielijnen vermijden dat arbeiders in de houtverwerkende industrie zware elementen moeten manipuleren. Sommige bedrijven hebben helaas onvoldoende middelen en ruimte om hun processen te automatiseren. Daar moet men de werkstukken wel nog manueel verplaatsen. Of toch niet, want Arcadel uit Roeselare biedt met de industriële pneumatische manipulatoren van het merk Dalmec een adequate oplossing: ergonomisch, veilig en productief. Elk systeem wordt uitgewerkt in functie van de specifieke opdracht. Met behulp van twaalf representatieve installaties in de showroom laat de verdeler bedrijven toe om de voordelen van deze tilhulpen te ontdekken.

[ 10 November 2023 ]

Houten platen opnemen en draaien, ramen met of zonder glas manipuleren, … bij schrijnwerkers, interieurbouwers en andere houtverwerkende bedrijven is dat dagelijkse kost. Als de operatoren dat nog manueel moeten uitvoeren, betekent het een zware belasting van onder meer armen en rug. Bovendien zakt het tempo gevoelig en neemt het risico op ongevallen toe. In veel situaties zijn die werkstukken te groot en te zwaar om alleen te tillen en moet een collega bijspringen. Dat komt uiteraard de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer niet ten goede.

Veilig en doeltreffend manipuleren

Bedrijven gaan op zoek naar oplossingen. Verregaand automatiseren en robotiseren is een optie, maar dat brengt meteen een forse investering met zich mee. Bovendien moet er ook voldoende ruimte zijn om bijvoorbeeld een automatisch magazijn en een volautomatische productielijn te installeren. Daarom kiezen meer en meer bedrijven voor pneumatische manipulatoren, omdat hierdoor de productiviteit en veiligheid op de werkvloer gevoelig verbetert en de investering binnen de perken blijft”, vertelt Thierry Reversé, zaakvoerder van Arcadel.

Elke pneumatische manipulator wordt bij Dalmec op maat gemaakt zodat hij perfect binnen het productieproces past. Een project start namelijk met een bezoek bij de klant waar we het handlingprobleem ter plaatse analyseren en en bespreken. Zo zijn onze mensen eigenlijk de ogen van het engineering team bij fabrikant Dalmec. Onze bevindingen en opmetingen worden in een technisch dossier verwerkt dat vervolgens richting Italië gaat, waar de fabrikant alle manipulatoren en onderdelen volledig zelf produceert. Daar vinden ook de testen plaats.

Kwaliteit van product en service

Klanten houden niet alleen rekening met de kwaliteit van de systemen, maar ook met een betrouwbare dienstverlening. Daarom wil Arcadel zijn klanten zoveel mogelijk toegevoegde waarde bieden.

Een project stopt niet bij de installatie. We helpen onze klanten ook na de inbedrijfstelling en geven de nodige opleidingen om veilig en efficiënt te werken. Ze kunnen bij ons steeds terecht met alle technische vragen, voor service en onderhoud”, gaat Reversé verder. “Mond-tot-mondreclame werkt nog altijd. Zo zien bedrijven onze tilhulpen in werking bij partners en horen de ervaringen op de werkvloer, waarna ze ons contacteren om een specifieke oplossing voor hun toepassing uit te werken. In onze showroom nodigen we hen uit voor demonstraties waar klanten via een twaalftal representatieve opstellingen ontdekken hoe de systemen hun processen kunnen verbeteren. We merken ook dat klanten na een eerste aankoop op termijn investeren in één of meerdere bijkomende manipulatoren. Tot slot heeft Dalmec een internationaal netwerk van partners. Zo installeren en gebruiken bedrijven met buitenlandse vestigingen daar eenzelfde oplossing zoals in België.

De Dalmec manipulatoren helpen operatoren om plaatmateriaal gemakkelijk te manipuleren.

Nood aan een ergonomische oplossing op maat van jouw productielijn?

Neem contact met ons op.

To page top