ATEX certifiëring

ATEX driehoek Arcadel

Het begrip ATEX (ATmospheres EXplosives) verwijst naar de Europese richtlijnen die van toepassing zijn op explosiegevaarlijke omgevingen en situaties waar een kans is op ontploffingsgevaar. Meer informatie over de Europese ATEX normen en standaarden: Equipment for potentially explosive atmospheres (ATEX) (europa.eu)

Explosieve atmosferen kunnen ontstaan door brandbare gassen, damp, nevel of stof. Als hiervan genoeg aanwezig is, kan dit, vermengd met zuurstof en een ontstekingsbron, tot een explosie leiden. In veel bedrijven kan de aanwezigheid van brandbare stoffen niet vermeden worden en is het veelal niet praktisch haalbaar om zuurstof weg te halen. De ATEX richtlijnen beschrijven de minimum veiligheidseisen om een gezonde en veilige werkomgeving te creëren

 

ATEX-richtlijn

De ATEX-richtlijn is bijzonder complex en bevat verschillende groepen, klassen en categorieën. Dalmec levert pneumatische manipulatoren voor Groep II, (bovengronds) categorie 2 en 3 (machines met een hoog en normaal beschermingsniveau) inzetbaar in een omgeving met stof of gas. De gasgroep is IIA of IIB, de temperatuurklasse T1 tot en met T5.

Voor alle zones geldt een aparte ATEX certificering. Onze certificeringen worden door een gecertificeerd keuringsorganisme geregeld. Op alle ATEX gecertificeerde producten staat duidelijk door welke keuringsinstantie de machine gecertificeerd is.

Heb je een vraag voor ons? 

Heb je een specifieke vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top