Plan van aanpak

Dalmec pneumatische manipulatoren

Bij een akkoord werken we een gedetailleerd technisch dossier uit en start de engineering, waarbij we ruim de tijd nemen om het ontwerp van jouw ideale manipulator met je te bespreken en te controleren op de werkplek. Dit omvat een volledige opmeting van de situatie ter plaatse. We verwerken alle metingen in een gedetailleerde tekening in Autocad.

Volledig op basis van het technisch dossier vervaardigt fabrikant Dalmec je pneumatische manipulator. Voor de balancer de fabriek verlaat wordt die uitgebreid getest. Enkel wanneer we volledig overtuigd zijn dat de manipulator 100% aan jouw wensen en werksituatie voldoet, volgen de plaatsing en inbedrijfstelling door onze eigen mensen.

 • Moet een tilhulp gekeurd worden?

  De wet schrijft voor dat een toestel met een hangende last (hijsen) gekeurd dient te worden, terwijl een toestel dat een last ondersteunt (heffen) niet noodzakelijk gekeurd hoeft te zijn.

  Bij de installatie van onze Dalmec tilhulpen worden alle documenten conform de geldende wetgeving afgeleverd. Standaard laten wij de toestellen niet keuren bij de indienststelling. Indien dit gewenst is, kunnen wij dit voor je regelen.

 • Wat is de levertermijn van een pneumatische manipulator?

  Elke manipulator die wij opleveren, is 100% maatwerk en elk onderdeel wordt in de hoofdfabriek van Dalmec in Italië ontwikkeld. Afhankelijk van de complexiteit van het project, wordt de levertermijn bepaald.

 • Hoe wordt een Dalmec tilhulp gemonteerd?

  Er zijn vijf montage-opties bij onze tilhulpen:

  • Vast in het beton: tijdens het project wordt er meegegeven welke krachten er inwerken op de ondergrond. Zo kunnen we bepalen op welke manier de manipulator verankerd moet worden.
  • Opgehangen aan een vaste structuur.
  • Opgehangen aan een verplaatsbare wagen in een railsysteem.
  • Gemonteerd op een vrijstaande onderplaat: hierdoor kan het toestel verplaatst worden met behulp van een heftruck of transpallet en is er geen nood aan een verankering in de betonplaat.
  • Gemonteerd op een verrijdbare wagen op rails in de vloer.
Dalmec pneumatische tilhulp

Aan de hand van een praktische opleiding zorgen we dat jouw medewerkers correct en veilig met de pneumatische balancer kunnen werken. Dit doen we op de dag van de installatie. We overhandigen je een uitgebreid instructiehandboek met de volledige technische opbouw, een gebruikershandleiding, richtlijnen over afstelling en gebruik, veiligheidsvoorschriften inclusief risicoanalyse, onderhoud- en herstellingsafspraken, de CE-keuring en alle bijhorende technische schema’s en tekeningen.

Voor een lange levensduur van je pneumatische manipulator bieden we optioneel een inspectie- of onderhoudsovereenkomst aan. Je geniet dan meteen van een verlengde garantie tot 24 maanden.

 • Kan ik beroep doen op jullie diensten om mijn tilhulp te onderhouden?

  Jazeker.

  Na de installatie van de manipulator, of tilhulp, bieden we een jaarlijks nazicht aan. Voor de planning van het onderhoud nemen wij op jaarlijkse basis contact met je om het onderhoud in te plannen en uit te voeren.

  Ook op bestaande Dalmec manipulatoren voeren we het onderhoud uit op jouw vraag.

 • Hoe vaak moet een tilhulp onderhouden worden?

  We adviseren om de tilhulp of manipulator minstens éénmaal per jaar te laten nazien.

  Je kunt het onderhouden van een tilhulp vergelijken met een wagen: net zoals een wagen na x aantal kilometers een onderhoudsbeurt nodig heeft, dient een manipulator na een hoeveelheid bewegingen nagekeken te worden.

  Door dit jaarlijks te doen, kunnen slijtage-gevoelige onderdelen preventief vervangen worden en storingen vermeden worden. Zo wordt een duurzame werking van de manipulator of tilhulp gegarandeerd.

 • Moet er een opleiding gevolgd worden om met deze tilhulpen te werken?

  Bij de installatie van de tilhulp, of manipulator, wordt er een korte opleiding voorzien met enkele tips en tricks voor het correcte gebruik ervan. Bij elke pneumatische manipulator wordt er een uitgebreide handleiding in je gewenste taal meegeleverd.

Heb je een vraag voor ons? 

Bekijk de privacy policy.
To page top