Ergonomische tilhulpen bij Arcadel

Industriële manipulator of industriële tilhulp

Al meer dan 30 jaar mag Arcadel zich exclusieve verdeler noemen van de pneumatische industriële manipulatoren van Dalmec. Deze industriële manipulatoren vertegenwoordigen een revolutie in materiaalhantering. Dankzij hun veelzijdigheid, gebruiksvriendelijke bediening en focus op veiligheid, stellen ze je in staat om efficiënter te werken en de algehele productiviteit te verhogen.

Onze Dalmec industriële manipulatoren zelf uittesten? Kom eens langs in onze showroom.

Dalmec pneumatische industriële tilhulp of manipulator aan het werk

Wat is een industriële manipulator?

Een industriële manipulator, ook wel een industriële tilhulp genoemd, is een veelgebruikte oplossing in uiteenlopende sectoren, bij de productie- en fabricage. Onze pneumatische industriële manipulatoren zijn in staat om (zware) lasten gewichtloos te maken, en volledig uit te balanceren, waardoor jouw werknemers volledig ontlast worden. Het heffen, tillen, verplaatsen, manipuleren, ... van allerhande lasten (zoals zakken, dozen, vaten, ...) wordt een fluitje van een cent.

Wat is een pneumatische industriële manipulator?

Een pneumatische industriële manipulator is een tilhulp dat wordt gebruikt om lasten te tillen, verplaatsen en positioneren in industriële omgevingen, ongeacht de sector. Het maakt gebruik van pneumatische (luchtdruk) kracht om bewegingen uit te voeren.

 • Werkt een pneumatische tilhulp sneller dan de manuele handeling?

  Op het eerste zicht lijkt de manuele repetitieve handeling, uitgevoerd door één van je werknemers, sneller te gaan dan diezelfde handeling uitgevoerd door een tilhulp of manipulator (uiteraard afhankelijk van het product, de omvang en het gewicht).

  Echter is merkbaar dat deze handeling op het einde van de dag trager zal worden. Werknemers worden fysiek moe en verliezen hun energie. De kadans van een pneumatische tilhulp zal gelijk blijven - ongeacht het tijdstip van de dag.

  Moeten er omvangrijke producten verplaatst worden door meerdere operatoren, dan is er een onmiddellijke efficiëntiewinst doordat er slechts één operator, zijnde de pneumatische tilhulp, nodig is om het product te verplaatsen/tillen zonder het werk van de medewerkers te beïnvloeden.

  Een pneumatische manipulator zal op het einde van de rit, over een grotere tijdspanne, efficiënter zijn en minder fysieke klachten aan je werknemers bezorgen. Door een daling aan ziekteverzuim zal je in staat zijn een betere productieplanning op te stellen.

 • Wat is het verschil tussen een elektrische takel en een pneumatische balancer van Dalmec?

  Een pneumatische balancer geeft een gecontroleerde en fijnere beweging van het op te nemen product. Een takel werkt traditioneel met één vaste zwenkarm waarin de takel vooruit en achteruit getrokken wordt en de op- en neergaande beweging uitgevoerd wordt door een afstandsbediening.

  Bij een takel zijn de bewegingen aan het uiteinde van de arm eenvoudiger uit te voeren dan kortbij de kolom. Bij een Dalmec tilhulp daarentegen, hebben we een knikarm waarmee perfect lineaire bewegingen kunnen gemaakt worden in het volledige werkbereik (kortbij of ver van de kolom), zonder in te boeten aan soepelheid en veiligheid.

  Een tilhulp is een verlengde van de arm van de operator. De bewegingen kunnen heel intuïtief en precies uitgevoerd worden. Een manipulator wordt alsook eerder gebruikt voor het opnemen, draaien en/of kantelen van producten tot +/-500 kg.

De voordelen van een industriële manipulator

Een industriële manipulator biedt verschillende voordelen voor verschillende industrieën en toepassingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Automatisering van repetitieve taken: industriële manipulatoren kunnen repetitieve taken met hoge precisie uitvoeren zonder vermoeid te raken, wat de productiviteit verhoogt en menselijke fouten van werknemers vermindert.
 • Verbeterde veiligheid: door gevaarlijke taken aan deze industriële manipulatoren toe te wijzen, kunnen werknemers worden beschermd tegen potentieel gevaarlijke omgevingen, chemicaliën of processen. Dit vermindert het risico op ongevallen en arbeidsgerelateerde verwondingen.
 • Verhoogde productiviteit: industriële manipulatoren kunnen taken 24/7 uitvoeren zonder pauzes, wat leidt tot een verhoogde productiecapaciteit en efficiëntie. Hierdoor kunnen bedrijven meer produceren in een kortere periode.
 • Consistente kwaliteit: industriële manipulatoren voeren taken uit met een constante precisie en nauwkeurigheid, waardoor producten van hogere kwaliteit worden geproduceerd en de variabiliteit in het productieproces wordt verminderd.
 • Tijds- en kostenbesparing: hoewel de initiële investering voor een industriële manipulator aan de hoge kant kan zijn, kunnen bedrijven op lange termijn geld besparen door lagere arbeidskosten, verminderde fouten en hogere productiesnelheden.
 • Werknemersondersteuning: industriële manipulatoren kunnen worden ingezet om zware lasten te tillen, waardoor werknemers worden ontlast van fysiek veeleisende taken en hun algehele gezondheid en welzijn worden bevorderd.
Arcadel showroom met Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren

Zelf een industriële manipulator uittesten?

Video’s en foto’s zullen je slechts gedeeltelijk tonen hoe efficiënt en eenvoudig het gebruik van onze pneumatische tilhulpen of manipulatoren is. We nodigen je daarom graag van harte uit om onze showroom te bezoeken en onze Dalmec manipulatoren in levende lijve uit te testen.

Een afspraak maken?

Je kan ons telefonisch bereiken op het nummer +32 51 24 42 83 op werkdagen tussen 8 u. – 12 u. en tussen 13 u. - 16.30 u. Of stuur ons een e-mail via info@arcadel.be.

Binnen twee werkdagen mag je zeker een antwoord van ons verwachten. Onze showroom is gelegen in de Vierwegstraat 186, 8800 Roeselare.

To page top