Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Textielsector

Tilhulpen voor textielsector

Dalmec tilhulpen verlichten de fysieke arbeidsbelasting aanzienlijk in de textielsector. Bobijnen bestaan in diverse diameters en gewichten. Met de Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren worden deze bobijnen gewichtloos en positioneer je ze nauwkeuring zonder inspanning.

Rollen heffen met pneumatische tilhulp van Dalmec

Rollen heffen met vorken

De combinatie van een pneumatische tilhulp van Dalmec met een vorksysteem is een eenvoudige manier om rollen en bobijnen te heffen en te verplaatsen. De vork wordt gekozen in functie van de specifieke producten die verwerkt moeten worden.

Rollen heffen met pneumatische tilhulp van Dalmec

Textiel rollen opnemen en stapelen

Met de Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren neemt de operator de rollen met textiel gewichtloos op en positioneert ze nauwkeuring zonder inspanning. De speciaal ontwikkelde klemmen grijpen de rollen op de buitendiameter zonder deze te beschadigen. Het horizontaal opnemen vanaf een tafel en vervolgens horizontaal of verticaal op een pallet stapelen is zo geklaard met de Dalmec manipulator.

Rollen heffen met pneumatische tilhulp van Dalmec

Rollen met textiel uit een rek tillen

Textiel rollen bestaan in verschillende breedtes en diameters. Deze rollen worden vaak horizontaal gestockeerd in rekken. Met een aangepaste as kan de Dalmec tilhulp, of industriële manipulator, de rollen opnemen en horizontaal verplaatsen. Om grotere afstanden te bedienen kan de tilhulp gemonteerd worden aan een verplaatsbare wagen die heen en weer beweegt in een loopweg.

Rollen heffen met pneumatische tilhulp van Dalmec

Rollen met garen of draad op weefgetouw heffen

Op de industriële weefgetouwen worden bobijnen met garen op een as geplaatst. Met de Dalmec tilhulp voorzien van een spandoorn die pneumatisch klemt in de as van de bobijn neemt de operator deze bobijnen gewichtloos op. De manuele kanteling zorgt voor een snelle en efficiënte verhandeling van de bobijnen. De Dalmec tilhulp of industriële manipulator kan boven de rekken gemonteerd worden om zo een grote zone te bedienen. Een grote hulp in de textielsector.

Op zoek naar een tiloplossing voor jouw bedrijf? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top