Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Paletten

Paletten tillen en heffen

Paletten komen in elke tak van de industrie voor. Door het gebruik van paletten kan de logistiek immers op een gestandaardiseerde manier georganiseerd worden. Maar ook het tillen, verplaatsen, controleren en stapelen van lege paletten kan een serieuze belasting voor jouw medewerkers vormen. De tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec zorgen dat dit efficiënt en zonder fysieke inspanningen kan. Dit kan doormiddel van een vorkensysteem, een klemsysteem of een combinatie van beide.

Paletten heffen en tillen met een pneumatische tilhulp

Paletten horizontaal tillen en verplaatsen 

Net zoals bij een heftruck, kan de pneumatische tilhulp of industriële manipulatoren van Dalmec perfect twee enkele vorken in een pallet laten schuiven om het vervolgens op te heffen en te verplaatsen. Dit kan pallet per pallet of met meerdere paletten tegelijk. De tilhulp gemonteerd aan een verrijdbare wagen in een railsysteem creëert een groter werkbereik.

Paletten heffen en tillen met een pneumatische tilhulp

Geneste pallet tillen, verplaatsen en draaien

Wanneer gekozen wordt om de pneumatische tilhulpen van Dalmec uit te rusten met een dubbele vork kunnen paletten niet alleen opgetild worden maar ook volledig gedraaid worden. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer de paletten aangeleverd worden op stapels waarbij de pallet genest is.

Paletten heffen en tillen met een pneumatische tilhulp

Paletten na assemblage stapelen

Paletten kunnen ook door middel van een klemsysteem worden opgetild en verplaatst. Dalmec heeft daarvoor een klemsysteem ontwikkeld dat naadloos aansluit op de middenregel of op de buitenkant. De klemmen functioneren naast de klemming ook als gewone vorken om de paletten horizontaal te verplaatsen. Zo kunnen meerdere types van paletten opgenomen en gestapeld worden. Door de tilhulp te monteren aan een verrijdbare wagen in een railsysteem creëren we een werkbereik over de volledige montage zone.

Paletten heffen en tillen met een pneumatische tilhulp

Kunststof pallet controleren

In de voeding of chemische sector is het gebruik van kunststofpaletten een vereiste. Voor de reiniging van deze paletten kan de operator een controle uitvoeren van de pallet. De Dalmec tilhulp, of industriële manipulator, uitgerust met een klemsysteem dat klemt op de centrale steun of op de buitenste steun of als vorken fungeert maakt deze klus eenvoudig. Daarnaast kan de pallet manueel draaien. Bij het stapelen schuift de telescoop de vorken tot op de optimale pallet stapel hoogte met oog voor ergonomie en bereikbaarheid van de bedieningsknoppen.

Jouw toepassing ergonomisch heffen en tillen? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top