Dalmec tilhulpen bij Arcadel - vacuümheffer

Vacuümheffer of Vacuüm Hefsysteem

Met meer dan 30 jaar ervaring op de teller, mag Arcadel zich exclusieve verdeler noemen van Dalmec vacuümheffers. Deze type hefsystemen, of industriële manipulatoren, vertegenwoordigen een revolutie in materiaalhantering. Dankzij hun veelzijdigheid, gebruiksvriendelijke bediening en focus op veiligheid, stellen ze je in staat om efficiënter te werken en de algehele productiviteit te verhogen.

Onze Dalmec industriële hefsystemen zelf uittesten? Kom eens langs in onze showroom.

Wat zijn vacuüm hefsystemen?

Een vacuümheffer is een industriële tilhulp dat wordt gebruikt om objecten of lasten op te tillen, te verplaatsen en vast te houden met behulp van het principe van luchtdrukverschillen. Het systeem maakt gebruik van een vacuüm om luchtdruk aan de onderkant van een hefoppervlak te verminderen, waardoor een verschil in druk ontstaat tussen het oppervlak en het object dat moet worden opgetild.

Hierdoor wordt het object stevig aan het hefoppervlak vastgezogen, waardoor het kan worden opgetild en verplaatst zonder dat er mechanische grijpers of klemmen nodig zijn.

Dalmec vacuüm hefsysteem in werking met een vat

Een pneumatische industriële manipulator?

Een pneumatische industriële manipulator is een tilhulp dat wordt gebruikt om lasten te tillen, verplaatsen en positioneren in industriële omgevingen, ongeacht de sector. Het maakt gebruik van pneumatische (luchtdruk) kracht om bewegingen uit te voeren.

 • Werkt een pneumatische tilhulp sneller dan de manuele handeling?

  Op het eerste zicht lijkt de manuele repetitieve handeling, uitgevoerd door één van je werknemers, sneller te gaan dan diezelfde handeling uitgevoerd door een tilhulp of manipulator (uiteraard afhankelijk van het product, de omvang en het gewicht).

  Echter is merkbaar dat deze handeling op het einde van de dag trager zal worden. Werknemers worden fysiek moe en verliezen hun energie. De kadans van een pneumatische tilhulp zal gelijk blijven - ongeacht het tijdstip van de dag.

  Moeten er omvangrijke producten verplaatst worden door meerdere operatoren, dan is er een onmiddellijke efficiëntiewinst doordat er slechts één operator, zijnde de pneumatische tilhulp, nodig is om het product te verplaatsen/tillen zonder het werk van de medewerkers te beïnvloeden.

  Een pneumatische manipulator zal op het einde van de rit, over een grotere tijdspanne, efficiënter zijn en minder fysieke klachten aan je werknemers bezorgen. Door een daling aan ziekteverzuim zal je in staat zijn een betere productieplanning op te stellen.

 • Wat als de perslucht uitvalt?

  Bij uitval van de perslucht treden de veiligheidsmechanismen in werking samen met het interne buffervat. Samen zorgen ze ervoor dat de operator zijn handeling op een veilige manier kan afronden en het toestel in zijn rustpositie kan terugbrengen.

  Daarnaast kunnen er bijkomende geluidssignalen geïnstalleerd worden zodat de operator voor de volledige uitval gewaarschuwd wordt.

Waar is een vacuümheffer voor geschikt?

Een vacuüm hefsysteem (of vacuümheffer) is geschikt voor diverse toepassingen waarbij objecten of lasten veilig moeten worden opgetild, verplaatst en gepositioneerd. Het gebruik van een vacuüm hefsysteem verbetert de efficiëntie, vermindert het risico op beschadiging van materialen en verhoogt de veiligheid van werknemers door het vermijden van handmatig tillen van zware of omvangrijke objecten.

Wat zijn de voordelen van vacuümheffer?

Een vacuüm hefsysteem biedt verschillende voordelen voor diverse sectoren en toepassingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Veilige hantering: vacuümheffers verminderen het risico op letsel bij werknemers, omdat ze zware of omvangrijke objecten kunnen tillen zonder fysieke inspanning.
 • Minder schade: gladde oppervlakken en materialen worden veilig vastgehouden zonder klemmen of grijpers, waardoor het risico op krassen, deuken en andere schade wordt verminderd.
 • Efficiëntie: het snel en nauwkeurig tillen en verplaatsen van objecten verhoogt de productiviteit en bespaart tijd in vergelijking met handmatige hantering.
 • Veelzijdigheid: vacuümheffers kunnen worden aangepast aan verschillende maten en vormen van objecten, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen.
 • Ergonomie: deze vacuüm hefsystemen verminderen de fysieke belasting van werknemers, wat leidt tot een verbeterde ergonomie en minder arbeidsgerelateerde verwondingen. Door het verminderen van schade aan materialen en het voorkomen van letsel bij werknemers, wordt de algehele operationele uitvaltijd verminderd.
 • Snelle Positionering: objecten en lasten kunnen nauwkeurig worden gepositioneerd, wat vooral belangrijk is bij taken waar precisie vereist is.
 • Hygiëne: in sectoren zoals voedselproductie en farmaceutica vermijdt het gebruik van vacuüm hefsystemen direct contact met producten, wat bijdraagt aan een hogere hygiënische standaard.

De voordelen van een vacuümheffers dragen bij aan verbeterde veiligheid, efficiëntie en kwaliteit in verschillende industrieën en toepassingen.

Showroom Arcadel met pnuematische vacuüm hefsystemen

Zelf een vacuüm hefsysteem uittesten?

Video’s en foto’s zullen je slechts gedeeltelijk tonen hoe efficiënt en eenvoudig het gebruik van onze vacuüm hefsystemen is. We nodigen je daarom graag van harte uit om onze showroom te bezoeken en onze Dalmec manipulatoren in levende lijve uit te testen.

Wil je alvast online een voorproefje van onze vacuümheffers? Neem dan een kijkje in onze digitale showroom.

Een afspraak maken?

Je kan ons telefonisch bereiken op het nummer +32 51 24 42 83 op werkdagen tussen 8 u. – 12 u. en tussen 13 u. - 16.30 u. Of stuur ons een e-mail via info@arcadel.be. Binnen twee werkdagen mag je zeker een antwoord van ons verwachten.

Onze showroom is gelegen in de Vierwegstraat 186, 8800 Roeselare.

 

Heb je een vraag voor ons? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top