Dozen tillen en heffen 

Wie er zich al aan gewaagd heeft, zal het kunnen beamen. Dozen tillen, verplaatsen of stapelen in de hoogte vormt een belasting voor het lichaam. De pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec nemen de fysieke belasting daarom graag over van jouw medewerkers. Vandaag zijn er al honderden tilhulpen van Dalmec wereldwijd aan het werk in de industrie om dozen met een gewicht van 5 tot 300 kg vast te nemen, op te tillen en te roteren.

Arcadel

Dozen tillen met enkel perslucht

Wanneer de gewichten beperkt blijven is een standaardoplossing met zuignappen aan de bovenzijde al voldoende om de snelle, veilige en efficiënte handling van jouw dozen te garanderen. De perslucht krijgt via de vernauwde venturi kanalen voldoende zuigkracht om de nodige onderdruk op te bouwen. Tijdens het tillen van de doos blijft het verbruik beperkt.

Dozen ergonomisch tillen en heffen met Dalmec tilhulpen

Dozen zijdelings klemmen

Dozen zijn soms moeilijk bereikbaar of optilbaar met vacuüm, dan zijn klemmen een mooi alternatief voor zuignappen. De pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec krijgen dan een klemopnemer op maat van jouw product en productie om de dozen zijdelings klemmend op te nemen, te tillen en te positioneren waar nodig. Via een aangepaste bediening kan er ook hoog worden gestapeld.

Dozen ergonomisch tillen en heffen met Dalmec tilhulpen

Meerdere dozen tillen met klem

Dozen komen in veel bedrijven uiteindelijk op paletten terecht voor een gestandaardiseerde logistiek. Een kolfje naar de hand van de pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec. Die kunnen het pallet niet alleen doos per doos vullen, maar ook laag per laag. Dat gebeurt door middel van verschillende klemmen, zodat elke rij met dozen blijft zitten tijdens de handling.

Dozen ergonomisch tillen en heffen met Dalmec tilhulpen

Jouw toepassing ergonomisch heffen en tillen? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
We vragen dit om te testen of je een mens bent, en om spam op ons contactformulier te voorkomen.
6 + 1 =
Los dit eenvoudige wiskundige probleem op en voer het resultaat in. Bijv. voor 1+3, voer 4 in.
Arcadel