Ergonomische tilhulpen bij Arcadel

Ergonomische tilhulp

Werkomgevingen waarin zware objecten (of lasten) getild moeten worden, vergen efficiëntie en veiligheid voor de werknemers. Het tillen van zware lasten kan leiden tot rugklachten, blessures en uiteindelijk verminderde productiviteit. Gelukkig is er een oplossing: ergonomische tilhulpen.

Het gemak van onze ergonomische tilhulpen zelf uittesten? Kom eens langs in onze showroom.

Wat is een Ergonomische Tilhulp?

Een ergonomische tilhulp is ontworpen om de fysieke belasting tijdens het tillen te verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie te vergroten. Deze hulpmiddelen zijn ideaal voor gebruik in magazijnen, productiefaciliteiten, gezondheidszorginstellingen en andere sectoren waar regelmatig zware lasten moeten worden verplaatst.

Een ergonomische industriële manipulator van Dalmec

Al meer dan 30 jaar mag Arcadel zich exclusieve verdeler noemen van de ergonomische industriële manipulatoren van Dalmec. Dalmec heeft met zijn ergonomische industriële manipulatoren een nieuwe standaard gezet in de productieomgeving. Deze geavanceerde apparaten zijn ontworpen om menselijke arbeid te verlichten, de precisie te verbeteren en het risico op letsel te minimaliseren. Dankzij hun veelzijdigheid, gebruiksvriendelijke bediening en focus op veiligheid, stellen ze je in staat om efficiënter te werken en de algehele productiviteit te verhogen.

Voor welke sectoren zijn ergonomische tilhulpen geschikt?

Deze type tilhulpen zijn geschikt voor een breed scala aan sectoren en industrieën, waar ze verschillende taken kunnen automatiseren en optimaliseren. Enkele van de belangrijkste sectoren waarin industriële manipulatoren veelvuldig worden gebruikt, zijn onder andere:

Wat zijn de voordelen van ergonomische tilhulpen?

Het kiezen voor een ergonomische tilhulp in een bedrijf biedt verschillende voordelen, zowel voor de werknemers als voor het bedrijf zelf. Hier zijn enkele redenen waarom een bedrijf zou kunnen kiezen voor ergonomische tilhulpen:

  • Verbeterde veiligheid: ergonomische tilhulpen zijn ontworpen om de fysieke belasting op jouw werknemers te verminderen bij het tillen van zware voorwerpen. Dit vermindert het risico op verwondingen, zoals rugpijn, verstuikingen en spiervermoeidheid, wat kan leiden tot lagere arbeidsongevallen en minder arbeidsgerelateerde blessures.
  • Verhoogde productiviteit: door je werknemers te voorzien van tilhulpen kunnen ze zwaardere lasten efficiënter en zonder fysieke overbelasting tillen. Dit kan de productiviteit verhogen, aangezien werknemers minder tijd nodig hebben om dezelfde taken uit te voeren.
  • Lagere operationele kosten: het voorkomen van arbeidsgerelateerde verwondingen kan leiden tot lagere medische kosten en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Bovendien kan je als bedrijf tijd en geld besparen door minder te investeren in opleiding en re-integratie van geblesseerde werknemers.
  • Verminderd verzuim: ergonomische tilhulpen kunnen bijdragen aan het verminderen van verzuim op het werk als gevolg van letsel of pijnlijke spieren en gewrichten. Je werknemers zullen zich comfortabeler voelen in hun werk, wat de kans op verzuim verkleint.
  • Verbeterde ergonomie: ergonomische tilhulpen zijn ontworpen met het oog op ergonomie, wat betekent dat ze de lichaamshouding van werknemers verbeteren en de stress op de gewrichten verminderen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van langdurige lichamelijke klachten.
  • Voldoen aan wettelijke vereisten: in sommige rechtsgebieden zijn bedrijven wettelijk verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving en het welzijn van hun werknemers. Het gebruik van ergonomische tilhulpen kan helpen om aan deze wettelijke vereisten te voldoen en mogelijke juridische problemen te voorkomen.

Zelf een ergonomische tilhulp van Dalmec uittesten?

Video’s en foto’s zullen je slechts gedeeltelijk tonen hoe efficiënt en eenvoudig het gebruik van onze ergonomische industriële manipulatoren is. We nodigen je daarom graag van harte uit om onze showroom te bezoeken en onze Dalmec manipulatoren in levende lijve uit te testen.

Je kan ons telefonisch bereiken op het nummer +32 51 24 42 83 op werkdagen tussen 8 u. – 12 u. en tussen 13 u. - 16.30 u. Stuur ons een e-mail via info@arcadel.be of vul het contactformulier in. Binnen twee werkdagen mag je een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top