Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Verpakkingen

Tilhulpen voor verpakkingen

Het tillen en verplaatsen van allerhande verpakkingen zoals zakken, kartonnen dozen, kratten, paletten,... vragen dikwijls om grote fysieke inspanningen van onze werknemers. Dalmec heftoestellen worden wereldwijd ingezet om deze verpakkingen ergonomisch en veilig te tillen, verplaatsen of te kantelen. Onze ingenieurs doen steeds een grondige analyse van jouw werkplaats behoeften en werken een voorstel op maat uit.

Paletten en dozen ergonomisch en eenvoudig tillen met de industriële tilhulpen van Dalmec

Meerdere dozen tillen met klem

Dozen komen in veel bedrijven uiteindelijk op paletten terecht voor een gestandaardiseerde logistiek. Een kolfje naar de hand van de pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec. Die kunnen het pallet niet alleen doos per doos vullen, maar ook laag per laag. Dat gebeurt door middel van verschillende klemmen, zodat elke rij met dozen blijft zitten tijdens de handling.

Dozen ergonomisch en eenvoudig tillen met de industriële tilhulpen van Dalmec

Dozen klemmen en tillen aan de bovenzijde

Dozen ontstapelen of verpakking in een andere doos. De Dalmec tilhulp of industriële manipulator voorzien van een aangepaste klem maakt het mogelijk om dozen in dozen te stapelen. Met verwisselbare klembekken kan een ruime waaier aan afmetingen met eenzelfde tooling verplaatst worden.

Zakken ergonomisch en eenvoudig tillen met de industriële tilhulpen van Dalmec

Zakken tillen en verplaatsen zonder rugklachten

De meest voorkomende oplossing voor het tillen van zakken bestaat uit de toepassing van vacuümechniek. De vacuüm wordt dan opgewekt door een schoepenpomp of een venturi systeem, zodat jouw product steeds veilig en stabiel blijft hangen gedurende de volledige beweging. Zakken kunnen ook opgenomen worden met een pantograaf die draaibaar is en zo heel flexibel te bedienen is.

Bakken ergonomisch en eenvoudig tillen met de industriële tilhulpen van Dalmec

Bakken tillen en verplaatsen met klemsysteem

De pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec kunnen worden uitgerust met een slimme zwaartekrachtklem. De klem neemt bakken en kratten stevig vast aan beide handgrepen. Deze techniek bewijst uitstekend zijn nut om bakken en kratten dicht tegen elkaar op een pallet te plaatsen.

Paletten en dozen ergonomisch en eenvoudig tillen met de industriële tilhulpen van Dalmec

Paletten ergonomisch en veilig verplaatsen

Paletten komen in elke tak van de industrie voor. Door het gebruik van paletten kan de logistiek immers op een gestandaardiseerde manier georganiseerd worden. Maar ook het verplaatsen, controleren en stapelen van lege paletten kan een serieuze belasting voor jouw medewerkers vormen. De tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec zorgen dat dit efficiënt en zonder fysieke inspanningen kan. Dit kan doormiddel van een vorkensysteem, een klemsysteem of een combinatie van beide.

Op zoek naar een tiloplossing voor jouw bedrijf? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top