Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Assen en buizen

Tilhulp voor assen en buizen

Assen en buizen bestaan in diverse diameters, vormen (recht, gebogen, vierkant …) en materialen (karton, PVC, metaal …). Met de Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren verplaats je ze steeds zonder inspanning, zonder schade en blijven ze altijd horizontaal hangen. In functie van jouw product en toepassing, stellen we je de meest passende tilhulp en techniek voor.

Wikkelassen tillen en heffen

Bij het op- en afwikkelen van allerlei materialen moet na iedere cyclus de as verwijderd worden uit de rol en in de wikkelmachine komen. Deze assen zijn vaak lang en zwaar. Met de Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren kan dit eenvoudig gebeuren op het uiteinde van de as. De doorbuiging wordt bij het uitnemen automatisch gecorrigeerd. De operator kan bijgevolg de as heel soepel bewegen in of uit de koker.

Assen en buizen tillen en heffen met de Dalmec balancer

Assen uitwendig klemmen en tillen

De klemmen van de Dalmec tilhulpen kunnen ook rondom je product passen: aan de uiteindes of rond de volledige omtrek voor een volledige bewegingsvrijheid. Er wordt telkens tot in de puntjes gecontroleerd dat de pneumatische kracht jouw producten gewichtloos maakt, zonder het materiaal te beschadigen. Ander product? De klemmen laten zich eenvoudig wisselen via een kliksysteem.

Assen en buizen ergonomisch tillen met pneumatische tilhulp

Buizen inwendig klemmen en tillen

Buizen of kokers verplaatsen al dan niet kantelen en nauwkeurig positioneren tijdens het productieproces. De Dalmec manipulatoren kunnen een speciale tooling meekrijgen met een klemsysteem om ze van binnenuit stevig vast te klemmen, ongeacht hun afmetingen.

Assen en buizen ergonomisch tillen met pneumatische tilhulp

Rollen met wikkelfolie tillen met vacuüm

Vragen je assen en buizen om een extra fluwelen toets die zijn vorm kan volgen? Zijn de rollen enkel vanaf één kant bereikbaar? Dan kan de tooling van de Dalmec tilhulp bestaan uit zuignappen die via vacuümtechniek jouw producten aan de omtrek vastnemen en indien nodig roteren, kantelen en weer wegzetten.

Assen en buizen ergonomisch tillen met pneumatische tilhulp

Buizen verplaatsen met magneten

Wanneer de handling op maat van metalen producten moet gebeuren, zijn pneumatisch in- en uitschakelbare magneten een zeer interessante optie. Ze laten immers een grote diversiteit aan afmetingen en aan vormen toe en geraken ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

Assen en buizen ergonomisch tillen met pneumatische tilhulp

Assen en rollen opnemen met een haak

De meest eenvoudige manier om zware rollen met een assen op te tillen, is te werken met een C-vormige haak. Onze Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren zorgen ervoor dat het profiel van de haak perfect om de as heen past. De afstand tussen de dragers kan je overigens eenvoudig aanpassen om een breed gamma aan producten met verschillende lengtes te verwerken.

Jouw toepassing ergonomisch heffen en tillen? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top