Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Rollen en bobijnen

Rollen en bobijnen tillen

Van rollen plastic folie tot grote bobijnen met meters kabel opgehaspeld … ze bestaan met andere woorden in vele vormen, afmetingen, gewichten en toepassingsgebieden. Hoe je product er ook uitziet, de Dalmec tilhulp is altijd de oplossing voor een efficiënte, veilige en ergonomische handling van rollen en bobijnen.

Rollen en bobijnen heffen en tillen met een industriële manipulator

Rollen heffen met vorken

Rollen waarbij het asgat vrij moet blijven voor het positioneren op een as van een machine kunnen dragend op twee vorken horizontaal opgenomen worden. Deze oplossing kunnen we combineren met een bijkomende pneumatische klem aan de bovenzijde om bijvoorbeeld smalle rollen te behandelen. Met de Dalmec tilhulp of industriële manipulator plaatst de operator de rol vervolgens op een ergonomische en veilige manier in de machine.

Rollen en bobijnen heffen en tillen met een industriële manipulator

Tilhulp om rollen in wikkelaar brengen

Automatische verpakkingslijnen moeten met een bepaalde cadans gevoed worden met rollen verpakkingsfolie. De meeste rollen komen rechtopstaand op een pallet tot bij de machine. Met een expansieve doorn klemt de operator de rol die verticaal staat, kantelt deze 90° en plaatst de rol met folie gewichtloos op de as van de verpakkingsmachine. Hierdoor is de handeling uitvoerbaar door één operator en is de schade aan de rollen tijdens het verhandelen ervan volledig uitgesloten.

Rollen en bobijnen heffen en tillen met een industriële manipulator

Rollen kantelen met twee klemmen

Rollen en bobijnen kunnen eenvoudig inwendig geklemd worden via de inwendige koker. Bij bepaalde rollen die een glad materiaal bevatten volstaat de inwendige klem niet omdat de rollen tijdens het opnemen en kantelen telescoperen. De pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec kunnen deze rollen bijkomend op de buitendiameter met een zijdelingse klem veilig zekeren. De zijdelingse klem is flexibel instelbaar om een grote variëteit aan diameters op te nemen.

Rollen en bobijnen heffen en tillen met een industriële manipulator

Rollen heffen en afnemen van wikkelas

Op of af te wikkelen rollen op een doorn van de machine plaatsen of afnemen met behulp van een spandoorn die klemt in de koker zorgt voor een feilloze behandeling van de rollen. Door de pneumatische manipulatoren van Dalmec uit te rusten met een expansieve doorn die in de rollen of bobijnen schuiven om ze inwendig te klemmen, kan een grote diversiteit aan rollen en bobijnen opgenomen, gekanteld en gestapeld worden. 

Rollen en bobijnen heffen en tillen met een industriële manipulator

Kleine bobijnen of rollen kantelen

De rollen en bobijnen met een beperkt gewicht worden met een spandoorn pneumatisch opgenomen in de koker. De kanteling van rechtopstaand naar liggen of omgekeerd gebeurt handmatig. Deze oplossing met de Dalmec tilhulp is ideaal bij rollen waarvan de breedte niet te veel varieert en de operator de handeling snel wil uitvoeren. 

Rollen en bobijnen heffen en tillen met een industriële manipulator

Bobijnen tillen en kantelen

Wanneer de dikte van de bobijnen een in- of uitwendige klemming niet toelaat kunnen deze bobijnen met een zuignap aan de zijkant opgenomen worden. Met deze oplossing kunnen we de bobijn op een moeilijk bereikbare plaats op de spandoorn van de machine positioneren.

Jouw toepassing ergonomisch heffen en tillen? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top