Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Metaalsector

Tilhulpen voor metaalsector

Wereldwijd worden de tilhulpen van Dalmec veelvuldig ingezet in de metaalindustrie om de fysieke belasting tot een minimum te herleiden. Metalen platen of onderdelen worden moeiteloos opgenomen en verplaatst dankzij een op maat ontworpen Dalmec manipulator. Veiligheid en ergonomie staan steeds centraal bij de ontwikkeling van de balancers.

 

 

Ergonomisch verplaatsen en tillen van gewichten in metaalsector

Staalplaten horizontaal tillen

Door de toepassing van vacuümtechniek, komt een plaat stevig aan de zuignappen te hangen. De pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec waken erover dat de staalplaat altijd perfect in balans blijft. Door de manueel instelbare tussenafstand tussen de zuigmonden kan een grote vork aan afmetingen met eenzelfde tooling verwerkt worden. Zware platen met een gewicht tot 1.200 kg worden met deze tilhulp moeiteloos opgetild en precies gepositioneerd op de tafel van de laser.

Ergonomisch verplaatsen en tillen van gewichten in metaalsector

Platen tillen en ondersteunen aan plooibank

Vacuümtechniek kan gebruikt worden om platen horizontaal op te tillen, 180° te draaien, 90° te kantelen en te verplaatsen. De combinatie van de verschillende bewegingen zijn opgenomen in de vacuüm tooling van de Dalmec tilhulp om de operator te ondersteunen tijdens het zetten van de plooien aan de plooibank. Met een interface tussen de plooibank en de balancer kan één enkele persoon de plaat op een veilige en ergonomische manier begeleiden tijdens het plooi proces.

Ergonomisch verplaatsen en tillen van gewichten in metaalsector

Metalen platen optillen met magneten

Wanneer de plaat uit ferro materiaal bestaat, kunnen de pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec uitgerust worden met één of meerdere magneten. De magneet kan pneumatisch in- en uitgeschakeld worden om platen, groot en klein, te tillen, te verplaatsen en te positioneren.

Ergonomisch verplaatsen en tillen van gewichten in metaalsector

Onderdelen tillen en verplaatsen met een haak

Een haaksysteem zal bij de logistieke behandeling van diverse onderdelen zijn nut bewijzen. Er wordt altijd vertrokken vanuit jouw producten, zodat de opnemer de grootst mogelijke variëteit aan producten aankan. Op die manier komen je onderdelen zonder fysieke inspanning op de juiste plaats terecht. De Dalmec tilhulp of industriële manipulator, gemonteerd in een hangend verrijdbaar railsysteem, bedekt een groot bereik binnen jouw werkplaats.

Ergonomisch verplaatsen en tillen van gewichten in metaalsector

Klemmen en tillen delicate onderdelen

Schoepenbladen of delicate machineonderdelen kunnen enorme afmetingen aannemen. Ook hier kunnen de pneumatische tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec een rol van betekenis spelen om de fysieke inspanningen weg te nemen. Via een klemsysteem kunnen ze in- of uitwendig worden vastgezet en opgenomen om naar de volgende stap in het productieproces of de verzending te vertrekken.

Op zoek naar een tiloplossing voor jouw bedrijf? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top