Chemie

Tilhulpen voor chemiesector

Aandacht voor ergonomie zorgt ook binnen de chemische sector voor betere arbeidsomstandigheden. De Dalmec tilhulpen worden veelvuldig ingezet om vaten, paletten, zakken of afgewerkte producten te tillen of te verplaatsen zonder zware fysieke inspanningen. De tilhulpen of industriële manipulatoren kunnen tevens worden uitgevoerd en gecertifieerd volgens de ATEX richtlijnen voor explosiegevoelige omgevingen.

Arcadel

Vaten klemmen en ledigen

Uitwendig klemmen van vaten is een populaire keuze wanneer je ze ergens onder wilt positioneren of wanneer je de vaten wil ledigen. In dat geval passen de Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren tijdens het uitgieten automatisch de druk aan die op de klemmen wordt gezet. Op die manier worden de chemische vaten niet platgedrukt tijdens het ledigen.

Vaten sluiten en verplaatsen

Een chemisch vat sluiten aan de afvulmachine en vervolgens met dezelfde beweging verplaatsen. De tilhulpen van Dalmec zijn zeer veelzijdig en bieden diverse toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld om in dezelfde beweging het deksel van de vaten te sluiten.

Meerdere vaten optillen aan deksel

Zijn er meerdere vaten die je in één beweging wil stapelen? Dit kan eenvoudig en ergonomisch met een Dalmec tilhulp met meerdere klemkoppen die de vaten vanaf de bovenkant vastklemmen. Je kan hierdoor efficiënt je vaten tillen, verplaatsen en stapelen.

Zakken verplaatsen zonder rugklachten

De meest voorkomende oplossing voor het tillen van zakken bestaat uit de toepassing van vacuümechniek. De vacuüm wordt dan opgewekt door een schoepenpomp of een venturi systeem, zodat je product steeds veilig en stabiel blijft hangen gedurende de volledige beweging. Zakken kunnen ook opgenomen worden met een pantograaf die draaibaar is en zo heel flexibel te bedienen is.

 

Paletten tillen en verplaatsen

Tillen, verplaatsen of stapelen van paletten kan een serieuze fysieke belasting voor jouw medewerkers vormen. De tilhulpen of industriële manipulatoren van Dalmec zorgen dat dit efficiënt en zonder zware inspanningen kan. Dit kan door middel van een vorkensysteem, een klemsysteem of een combinatie van beide.

Op zoek naar een tiloplossing voor jouw bedrijf? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
We vragen dit om te testen of je een mens bent, en om spam op ons contactformulier te voorkomen.
5 + 4 =
Los dit eenvoudige wiskundige probleem op en voer het resultaat in. Bijv. voor 1+3, voer 4 in.
Arcadel