Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Onze Dalmec tilhulpen

Dalmec pneumatische manipulatoren

Exclusieve verdeler van Dalmec

Al meer dan 30 jaar mag Arcadel zich exclusieve verdeler noemen van de pneumatische manipulatoren van Dalmec. Dalmec manipulatoren vertegenwoordigen een revolutie in materiaalhantering. Dankzij hun veelzijdigheid, gebruiksvriendelijke bediening en focus op veiligheid, stellen ze je in staat om efficiënter te werken en de algehele productiviteit te verhogen.

 • Waarom zou ik kiezen voor een manipulator vs een andere (goedkopere) oplossing?

  Onze Dalmec manipulatoren (of tilhulpen) worden modulair ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor kunnen onze toestellingen on-site eenvoudig afgeregeld en/of bijgesteld worden.

  Naar aanpasbaarheid en verwisselbaarheid bij breuk of schade, spelen deze modulaire tilhulpen hun troeven uit: slechts een deel van de tooling dient gewisseld te worden en niet de volledige tooling.

 • Wat is de terugverdientijd van een pneumatische tilhulp?

  In veel gevallen zien we dat de investering in een Dalmec tilhulp tussen de zes maanden en drie jaar wordt terugverdiend.

  De exacte duurtijd hangt af van allerlei facetten zoals een tijdelijke uitval van werknemers wegens rugklachten, het verstoren van andere bedrijfsprocessen voor de manuele handelingen van collega’s, werkposten die niet ingevuld geraken,...

  Hou er rekening mee dat de handelingen die voorheen door meerdere personen werden uitgevoerd, kunnen met een Dalmec tilhulp of manipulator uitgevoerd worden door één persoon.

 • Wat is het verschil tussen een elektrische takel en een pneumatische balancer van Dalmec?

  Een pneumatische balancer geeft een gecontroleerde en fijnere beweging van het op te nemen product. Een takel werkt traditioneel met één vaste zwenkarm waarin de takel vooruit en achteruit getrokken wordt en de op- en neergaande beweging uitgevoerd wordt door een afstandsbediening.

  Bij een takel zijn de bewegingen aan het uiteinde van de arm eenvoudiger uit te voeren dan kortbij de kolom. Bij een Dalmec tilhulp daarentegen, hebben we een knikarm waarmee perfect lineaire bewegingen kunnen gemaakt worden in het volledige werkbereik (kortbij of ver van de kolom), zonder in te boeten aan soepelheid en veiligheid.

  Een tilhulp is een verlengde van de arm van de operator. De bewegingen kunnen heel intuïtief en precies uitgevoerd worden. Een manipulator wordt alsook eerder gebruikt voor het opnemen, draaien en/of kantelen van producten tot +/-500 kg.

Pneumatische manipulator voor heffen en tillen

Pneumatische manipulatoren

Onze vacuümheffers of tilhulpen werken uitsluitend pneumatisch (op basis van perslucht). Ze maken gebruik van persluchttechnologie om zware lasten en voorwerpen te verplaatsen, te tillen en te positioneren. 

Pneumatische manipulatoren bieden verschillende voordelen in diverse toepassingen:

 • Veiligheid: pneumatische manipulatoren verminderen de kans op letsel bij jouw werknemers, omdat onze manipulatoren het handmatige tillen en verplaatsen van zware voorwerpen vervangen. Dit kan leiden tot een afname van werkgerelateerde blessures en vermoeidheid.
 • Ergonomie: door pneumatische manipulatoren te gebruiken, kunnen je werknemers objecten met minimale fysieke inspanning tillen, verplaatsen en positioneren. Dit vermindert de belasting van het lichaam en helpt bij het handhaven van een goede ergonomie op de werkplek.
 • Efficiëntie: pneumatische manipulatoren maken het mogelijk om taken sneller en efficiënter uit te voeren. Ze kunnen snel objecten optillen, verplaatsen en neerzetten, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de doorvoertijd wordt verkort.
 • Flexibiliteit: pneumatische manipulatoren zijn vaak ontworpen om aan verschillende eisen te voldoen. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende lasten en taken, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan industrieën en toepassingen.
 • Precisie: dankzij de pneumatische bediening kunnen manipulatoren objecten met grote precisie verplaatsen en positioneren. Dit is vooral belangrijk in taken waar nauwkeurigheid vereist is, zoals montage, verpakking of laboratoriumwerk.
 • Betrouwbaarheid: pneumatische manipulatoren zijn over het algemeen robuust en betrouwbaar in gebruik. Ze vereisen weinig onderhoud en hebben een lange levensduur, waardoor ze kostenbesparend zijn op de lange termijn.
 • Werkt een pneumatische tilhulp sneller dan de manuele handeling?

  Op het eerste zicht lijkt de manuele repetitieve handeling, uitgevoerd door één van je werknemers, sneller te gaan dan diezelfde handeling uitgevoerd door een tilhulp of manipulator (uiteraard afhankelijk van het product, de omvang en het gewicht).

  Echter is merkbaar dat deze handeling op het einde van de dag trager zal worden. Werknemers worden fysiek moe en verliezen hun energie. De kadans van een pneumatische tilhulp zal gelijk blijven - ongeacht het tijdstip van de dag.

  Moeten er omvangrijke producten verplaatst worden door meerdere operatoren, dan is er een onmiddellijke efficiëntiewinst doordat er slechts één operator, zijnde de pneumatische tilhulp, nodig is om het product te verplaatsen/tillen zonder het werk van de medewerkers te beïnvloeden.

  Een pneumatische manipulator zal op het einde van de rit, over een grotere tijdspanne, efficiënter zijn en minder fysieke klachten aan je werknemers bezorgen. Door een daling aan ziekteverzuim zal je in staat zijn een betere productieplanning op te stellen.

 • Welke gewichten kan ik verplaatsen met een Dalmec tilhulp?

  Onze Dalmec tilhulp of manipulatoren kunnen lasten met een gewicht tot maximum 1.500 kg met een hijshaak verplaatsen.

  De eerder courantere gewichten waarbij een Dalmec tilhulp een efficiëntie winst oplevert, tegenover een traditionele takel of rolbrug, bevinden zich tussen de 5 kg en 500 kg.

  Aan de hand van een plaatsbezoek, bekijken we samen welke handelingen er uitgevoerd moeten worden met welke producten, alvorens we beslissen wat de maximale capaciteit dient te zijn.

 • Wat als de perslucht uitvalt?

  Bij uitval van de perslucht treden de veiligheidsmechanismen in werking samen met het interne buffervat. Samen zorgen ze ervoor dat de operator zijn handeling op een veilige manier kan afronden en het toestel in zijn rustpositie kan terugbrengen.

  Daarnaast kunnen er bijkomende geluidssignalen geïnstalleerd worden zodat de operator voor de volledige uitval gewaarschuwd wordt.

 • Zijn deze type tilhulpen ergonomisch?

  Jazeker.

  Bij de ontwikkeling van elke tilhulp, of manipulator, wordt er heel veel aandacht besteed aan ergonomie en veiligheid. Dit vertaalt zich onder andere in de positionering van de bedieningsknoppen en de intuïtieve manier van het gebruik van het toestel.

  Door ons maatwerk kunnen we optimaal beantwoorden aan alle ergonomische vereisten.

Arcadel showroom

Kom langs in onze showroom

In onze showroom is het niet alleen mogelijk om onze Dalmec tilhulpen te zien, maar ook om deze echt te ervaren. Je zult de gelegenheid hebben om de kwaliteit, het vakmanschap en de innovatie die in onze producten zijn verwerkt te bewonderen. Daarnaast biedt een bezoek aan onze showroom je de mogelijkheid om de verschillende opties en varianten te vergelijken en te ontdekken welke het beste bij de wensen en behoeften van je werkplaats passen.

Wil je alvast online een voorproefje van onze tilhulpen? Neem dan een kijkje in onze digitale showroom.

 

Stap binnen in onze digitale showroom en verken onze Dalmec oplossingen om zware lasten moeiteloos te tillen en de ergonomie op de werkvloer te verbeteren. En vergeet niet, voor een hands-on ervaring ben je altijd welkom in onze fysieke showroom.

Heb je een vraag voor ons? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top