Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Maatwerk

Grillige, complexe of eenvoudige vormen tillen

Producten in de meest uiteenlopende sectoren zijn vaak grillig en complex van vorm. Andere hebben een meer traditionele vormgeving maar vragen een bijzondere aanpak tijdens de montage of behandeling ervan. Dankzij de ervaring en creativiteit van onze Dalmec ingenieurs is een maat oplossing altijd wel voor handen.

Complexe vorm tillen en heffen met Dalmec industriële tilhulp

Tegels en verpakking in één beweging tillen

Bij het stapelen of ontstapelen van individuele tegels maken we gebruik van zuigmonden via vacuümtechniek. Bij dit proces vraagt de klant dikwijls volledige kartonnen verpakkingen met meerdere tegels. Door een combinatie van vacuüm en klemmen te integreren in één enkele tooling kunnen beide handelingen snel en efficiënt zonder omsteltijd gebeuren. De tilhulp staat los op de grond en is verplaatsbaar met een heftruck.

Complexe vorm tillen en heffen met Dalmec industriële tilhulp

Wanden tillen en monteren

Wanden voor prefab units tillen en monteren vraagt enerzijds een ruim bereik om meerdere werkposten te bedienen en anderzijds de vrijheid om na de assemblage de volledig afgewerkte unit te verplaatsen met een rolbrug. Met de hangend verrijdbare zijdelings gemonteerde tiloplossing in een railsysteem is de tilhulp inzetbaar zonder de bovenliggende loopbrug te belemmeren.

Complexe vorm tillen en heffen met Dalmec industriële tilhulp

Tilhulp voor bouwblokken

Efficiëntie, snelheid en precisie zijn uitermate belangrijk bij het optrekken van muren voor gebouwen. Met de Dalmec tilhulp, of industriële manipulator, voorzien van een aangepaste tooling waarbij ofwel 1 ofwel 2 blokken gelijktijdig opgenomen worden is deze klus zo geklaard. Deze pneumatische tilhulp staat los op de grond en is verplaatsbaar met een heftruck of transpallet.

Complexe vorm tillen en heffen met Dalmec industriële tilhulp

Lange metalen profielen optillen en kantelen

Metalen profielen met een lengte tot soms wel 10 meter horizontaal tillen en vervolgens kantelen. Dankzij onze Dalmec tilhulp of industriële manipulatoren uitgerust met een dubbele klem en kantelsysteem kan dit op een ergonomische manier.

Complexe vorm tillen en heffen met Dalmec industriële tilhulp

Waterflessen voor waterfontein tillen

De waterflessen van 12 liter staan verticaal na het afvullen ervan. Met een klemsysteem neemt de tilhulp meerdere flessen gelijktijdig op waarna ze gekanteld worden voor stapeling in speciale rekken.

Complexe vorm tillen en heffen met Dalmec industriële tilhulp

Thermovormen tillen en kantelen met vacuüm

Met de Dalmec tilhulpen, of industriële manipulatoren, worden de thermovormen van kunststof vanuit de verpakking opgenomen voor verdere bewerking in de freesmachine. Tijdens deze handeling moet de thermovorm gekanteld en 90° gedraaid worden voor een correcte positionering in een mal. Door de complexe vormgeving zijn de zuigmonden individueel instelbaar in breedte, lengte en hoogte.

Jouw toepassing ergonomisch heffen en tillen? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top