Grillige, complexe of eenvoudige vormen verplaatsen

Producten in de meest uiteenlopende sectoren zijn vaak grillig en complex van vorm. Andere hebben een meer traditionele vormgeving maar vragen een bijzondere aanpak tijdens de montage of behandeling ervan. Dankzij de ervaring en creativiteit van onze Dalmec ingenieurs is een maat oplossing altijd wel voor handen.

Arcadel

Tegels en verpakking verplaatsen

Bij het stapelen of ontstapelen van individuele tegels maken we gebruik van zuigmonden via vacuümtechniek. Bij dit proces vraagt de klant dikwijls volledige kartonnen verpakkingen met meerdere tegels. Door een combinatie van vacuüm en klemmen te integreren in één enkele tooling kunnen beide handelingen snel en efficiënt zonder omsteltijd gebeuren.  De balancer staat los op de grond en is verplaatsbaar met een heftruck.

Wanden monteren

Wanden voor prefab units monteren vraagt enerzijds een ruim bereik om meerdere werkposten te bedienen en anderzijds de vrijheid om na de assemblage de volledig afgewerkte unit te verplaatsen met een rolbrug. Met de hangend verrijdbare zijdelings gemonteerde oplossing in een railsysteem is de balancer inzetbaar zonder de bovenliggende loopbrug te belemmeren. 

Bouwblokken opnemen

Efficiëntie, snelheid en precisie zijn uitermate belangrijk bij het optrekken van muren voor gebouwen. Met de balancer voorzien van een aangepaste tooling waarbij ofwel 1 ofwel 2 blokken gelijktijdig opgenomen worden is deze klus zo geklaard. De balancer staat los op de grond en is verplaatsbaar met een heftruck of transpallet.

Lange metalen profielen opnemen en kantelen

Metalen profielen met een lengte tot soms wel 10 meter horizontaal opnemen en vervolgens kantelen. Dankzij de Dalmec balancer uitgerust met een dubbele klem en kantelsysteem kan dit op een ergonomische manier.  

Waterflessen voor waterfontein opnemen

De waterflessen van 12 liter staan verticaal na het afvullen ervan. Met een klemsysteem neemt de balancer meerdere flessen gelijktijdig op waarna ze gekanteld worden voor stapeling in speciale rekken. 

Thermovormen opnemen en kantelen met vacuüm

Met de balanceren worden de thermovormen van kunststof vanuit de verpakking opgenomen voor verdere bewerking in de freesmachine. Tijdens deze handeling moet de thermovorm gekanteld en 90° gedraaid worden voor een correcte positionering in een mal. Door de complexe vormgeving zijn de zuigmonden individueel instelbaar in breedte, lengte en hoogte.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel