Dalmec tilhulpen bij Arcadel

Automobiel

Tilhulpen voor de automobiele sector

De assemblagelijnen van de automobielindustrie werken als Zwitsers klokwerk. Overal langs de lijn kunnen de pneumatische tilhulpen of manipulatoren van Dalmec zorgen voor een feilloze handling en montage van allerhande componenten. Door de lasten telkens perfect te balanceren kunnen de stukken gewichtloos in elke richting verplaatst worden. En dat maakt de balancers ook tot graag geziene gasten bij toeleveranciers in automotive.

Tillen van auto onderdelen in de automotive sector

Tillen van carrosserie onderdelen

Deuren, daken, plaatwerkdelen, veersystemen … de carrosserie van een wagen of vrachtwagen bevat zeer veel componenten die stap voor stap samenkomen in de assemblagelijn. Dalmec tilhulpen of industriële manipulatoren maakt van het plaatsen van elk van deze onderdelen licht werk. Telkens met oog voor de ergonomie van de medewerkers, de productieflow en de onberispelijke afwerking van die stukken.

Tillen van auto onderdelen in de automotive sector

Wielen tillen en verplaatsen

Autowielen met velgen worden liggend aangeboden aan de assemblagelijn. Met de Dalmec tilhulp, of industriële manipulator, worden de wielen horizontaal opgetild, 90° gekanteld en op de as van auto geplaatst. De operator kan het wiel manueel draaien om de wielbouten perfect te positioneren en vast te schroeven.

Tillen van auto onderdelen in de automotive sector

Autostoelen tillen en monteren

Een afgewerkte autostoel optillen en in een auto of vrachtwachten monteren vergt veel precisie en de nodige bewegingsvrijheid om de stoel tot op de juiste plaats te brengen. Met het unieke klemsysteem van de Dalmec tilhulp heeft de operator alle vrijheid om de stoel volledig gewichtloos te draaien, te kantelen en perfect te positioneren in de auto of vrachtwagen.

Tillen van auto onderdelen in de automotive sector

Autoruiten tillen en positioneren

Autoruiten kunnen eenvoudig opgetild worden met behulp van zuignappen of met een klemsysteem. De Dalmec tilhulp, of industriële manipulator, zorgt ervoor dat de ruiten gewichtloos worden en zo heel nauwkeurig gepositioneerd worden in de auto of vrachtwagen.

arcadel autobatterij klemmen met dalmec tilhulp

Autobatterijen ergonomisch tillen en plaatsen

De batterij is het elektronische hart van een wagen. Batterijen kunnen verschillende vormen en afmetingen aannemen, maar leggen sowieso het nodige gewicht in de schaal. De Dalmec tilhulpen, of industriële manipulatoren, worden op maat gemaakt, zodat ze in elke omgeving en met elk type batterij aan de slag kunnen. Doorgaans wordt geopteerd voor klemmen, maar ook opnemen via vacuüm of een haak is mogelijk.

Op zoek naar een tiloplossing voor jouw bedrijf? 

Heb je een vraag of wil je graag onze showroom bezoeken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top