Arcadel rollen folie afnemen, tillen en kantelen met pneumatische tilhulp van DALMEC

Efficiënter werken op de werkvloer: tips voor een hogere productiviteit van medewerkers

In een snel evoluerende zakelijke omgeving is het optimaliseren van productie- en magazijnprocessen cruciaal. Wij tonen je graag hoe je met gerichte stappen, van het herzien van verouderde processen tot het omarmen van nieuwe technologieën, de efficiëntie op de werkvloer kunt verbeteren en je concurrentiepositie kunt versterken.

[ 22 January 2024 ]

Het vergroten van de productiviteit is zonder twijfel een complexe opgave. Gelukkig bestaan er instrumenten die je kunt aanreiken aan jouw werknemers om de efficiëntie een broodnodige impuls te geven.

Hier zijn enkele aanknopingspunten:

Stap 1: Herzie jouw proces

Verouderde productieprocessen of facilitaire methoden kunnen je medewerkers in meerdere opzichten belemmeren. Door een regelmatige evaluatie van je bedrijfsvoering en prestaties kunnen je medewerkers hun volledige productiviteitspotentieel benutten. Begin daarom met je productieproces.

Er bestaan vier mogelijke methoden die je faciliteiten kunnen gebruiken om te organiseren en te optimaliseren:

  • Lean Manufacturing: lean manufacturing richt zich op het identificeren en elimineren van verspilling, terwijl de productiviteit en waarde worden gemaximaliseerd.
  • Cellular Manufacturing: diepgaander dan lean manufacturing produceert cellular manufacturing één item tegelijkertijd langs een lijn van verschillende machines en operatoren.
  • Flexible Manufacturing: als je gebruik maakt van een flexibel productiesysteem, leg je de nadruk op de mogelijkheid van je faciliteit om zich aan te passen aan veranderingen in zaken (zoals voorraadniveaus of budgetten).
  • Just-in-Time Manufacturing: JIT is zowel een productiemodel als een denkwijze die gericht is op het verminderen van verspillende handelingen, optimaliseren van taken van medewerkers, het opstellen van protocollen voor kwaliteitscontrole en het afronden van bestellingen op het moment dat ze binnenkomen, in plaats van opslaan.

Daarnaast kun je je algehele orderpickingproces bekijken. Een inefficiënt orderpickingproces kan bottlenecks veroorzaken voor je medewerkers en tijdverlies.

Stap 2: Meet de productiviteit

Wat je niet kunt meten, kan je niet weten. Om de productiviteit goed te evalueren, zijn analyses op alle organisatieniveaus essentieel. Volg daarom de belangrijkste KPIs zorgvuldig op. Door deze items tijdig te evalueren, zal je snel in staat zijn om de oorzaak (of oorzaken) van afname in prestaties in kaart te brengen.

Stap 3: Maximaliseer de vloerruimte

Onvoldoende ruimte voor je medewerkers kan de productiviteit aanzienlijk verminderen. Het maximaliseren van de vloerruimte resulteert in schonere, georganiseerde werkplekken en optimaliseert de operationele prestaties. Het optimaliseren van de vloerruimte is van cruciaal belang om een productieve en efficiënte werkomgeving te creëren, waarin je medewerkers soepel kunnen werken en de algehele operationele prestaties kunnen worden geoptimaliseerd.

Stap 4: Empower je medewerkers

Je medewerkers zijn van onschatbare waarde! Door naar hen te luisteren, bouw je een loyaal en tevreden personeelsbestand op. Je kunt de strijd tegen burn-out en apathie aangaan door tijd in te plannen met je medewerkers, en met hen te praten. Het verkrijgen van hun eerlijke feedback over de processen waaraan ze dagelijks deelnemen, kan je helpen je processen of aanbiedingen te optimaliseren.

Stap 5: Industriële manipulatoren voor productiviteitswinst

Last but definitely not least: als je medewerkers werken met verouderde gereedschappen of moeten vertrouwen op louter fysieke kracht, is de kans klein dat je medewerkers zo productief mogelijk zullen zijn. Nieuwe technologie zal je medewerkers helpen en je productiebedrijf een concurrentievoordeel geven. Hier komen onze industriële manipulatoren bij te kijken!

Industriële manipulatoren helpen de fysieke stress van je medewerkers te verminderen en helpen hen producten snel en efficiënt te verplaatsen, transporteren en op te slaan. Deze industriële manipulatoren worden het best gebruikt wanneer:

  • Een product te zwaar is om met de hand te worden verplaatst. Veel items snel moeten worden verplaatst.
  • Het handmatig verplaatsen van een product een persoon in gevaar brengt van letsel.
  • Het handmatig dragen van dingen die werknemers snel zullen uitputten.
  • Een product moet worden verplaatst naar een plaats die moeilijk of tijdrovend is voor een werknemer om te bereiken (bijvoorbeeld een zeer hoge plank).

Bij investering in de productiviteit en efficiëntie van medewerkers is het overwegen van industriële manipulatoren een belangrijke stap. Dalmec's op maat gemaakte oplossingen worden telkens specifiek ontworpen op maat van uiteenlopende werkplaatsen, rekening houdend met bestaande processen en methoden om de productiviteit te verbeteren.

Contacteer ons

Nood aan advies op maat voor jouw werkplaats? Of wil je graag kennismaken met onze industriële manipulatoren in onze showroom? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je mag binnen de twee werkdagen een antwoord van ons verwachten.

Bekijk de privacy policy.
To page top