Ik zoek een ergonomische oplossing voor mijn werkplaats

Arcadel ergonomisch verplaatsen en tillen van gewichten

Waarom kiezen voor een ergonomische manipulator of tilhulp?

Ergonomische manipulatoren of tilhulpen zijn innovatieve hulpmiddelen die zijn ontworpen om fysieke belasting te verminderen en het werkcomfort te verbeteren. Onze Dalmec apparaten worden gebruikt om producten of objecten te tillen, verplaatsen, draaien of positioneren in diverse industrieën en werkplekken, variërend van productie en logistiek tot specifieke omgevingen zoals ATEX zones of clean rooms. Het belangrijkste doel van onze ergonomische tilhulpen is het minimaliseren van de belasting voor jouw werknemers tijdens het uitvoeren van taken die repetitief, zwaar of moeilijk te hanteren zijn.

Onze Dalmec manipulatoren zijn ontworpen met aandacht voor de menselijke anatomie en biomechanica, met als resultaat een verminderde kans op letsel en gezondheidsproblemen veroorzaakt door overbelasting.

 • Werkt een pneumatische tilhulp sneller dan de manuele handeling?

  Op het eerste zicht lijkt de manuele repetitieve handeling, uitgevoerd door één van je werknemers, sneller te gaan dan diezelfde handeling uitgevoerd door een tilhulp of manipulator (uiteraard afhankelijk van het product, de omvang en het gewicht).

  Echter is merkbaar dat deze handeling op het einde van de dag trager zal worden. Werknemers worden fysiek moe en verliezen hun energie. De kadans van een pneumatische tilhulp zal gelijk blijven - ongeacht het tijdstip van de dag.

  Moeten er omvangrijke producten verplaatst worden door meerdere operatoren, dan is er een onmiddellijke efficiëntiewinst doordat er slechts één operator, zijnde de pneumatische tilhulp, nodig is om het product te verplaatsen/tillen zonder het werk van de medewerkers te beïnvloeden.

  Een pneumatische manipulator zal op het einde van de rit, over een grotere tijdspanne, efficiënter zijn en minder fysieke klachten aan je werknemers bezorgen. Door een daling aan ziekteverzuim zal je in staat zijn een betere productieplanning op te stellen.

 • Kan een tilhulp gebruikt worden in ATEX zones?

  Jazeker.

  Een pneumatische manipulator (of tilhulpen) van Dalmec kan ingezet worden in ATEX zones. Hiervoor moet er een plaatsbezoek ingepland worden en de juiste zonering doorgegeven worden om de Dalmec manipulator conform te maken. Dit is zowel voor gas als stofomgeving mogelijk.

 • Welke gewichten kan ik verplaatsen met een Dalmec tilhulp?

  Onze Dalmec tilhulp of manipulatoren kunnen lasten met een gewicht tot maximum 1.500 kg met een hijshaak verplaatsen.

  De eerder courantere gewichten waarbij een Dalmec tilhulp een efficiëntie winst oplevert, tegenover een traditionele takel of rolbrug, bevinden zich tussen de 5 kg en 500 kg.

  Aan de hand van een plaatsbezoek, bekijken we samen welke handelingen er uitgevoerd moeten worden met welke producten, alvorens we beslissen wat de maximale capaciteit dient te zijn.

 • Moeten we rekening houden met geluidsoverlast met deze tilhulpen?

  Neen.

  Omdat de tilhulpen, Dalmec manipulatoren, op zuivere perslucht werken zijn deze toestellen quasi geluidsarm. In vele gevallen overstijgt het omgevingslawaai ruim het geproduceerde geluid van de manipulator.

Arcadel ergonomische manipulatoren

Ergonomische manipulator bij Arcadel

Elk van onze manipulatoren (of tilhulpen) worden op maat gemaakt, afhankelijk van het op te nemen product, de werkposten waar deze manipulatoren moeten komen te staan en de uit te voeren beweging.

Arcadel mag zich al meer dan dertig jaar exclusief leverancier noemen van de pneumatische en ergonomische manipulatoren van Dalmec. Het bedrijf beschikt in zijn thuisbasis in Roeselare over een ruime showroom waar je zelf kan ervaren hoe gemakkelijk de bediening van deze tilhulpen is.

 • Kan ik zelf een Dalmec manipulator testen?

  Absoluut!

  Wij raden ten zeerste aan om onze Dalmec manipulatoren of tilhulpen zelf uit te testen in onze showroom in Roeselare. Op deze manier kan je zelf ervaren hoe onze Dalmec manipulatoren werken en welke uitvoeringen en opties er mogelijk zijn voor jouw bedrijfsprocessen.

 • Waarom zou ik kiezen voor een manipulator vs een andere (goedkopere) oplossing?

  Onze Dalmec manipulatoren (of tilhulpen) worden modulair ontwikkeld en geproduceerd. Hierdoor kunnen onze toestellingen on-site eenvoudig afgeregeld en/of bijgesteld worden.

  Naar aanpasbaarheid en verwisselbaarheid bij breuk of schade, spelen deze modulaire tilhulpen hun troeven uit: slechts een deel van de tooling dient gewisseld te worden en niet de volledige tooling.

 • Moet er een opleiding gevolgd worden om met deze tilhulpen te werken?

  Bij de installatie van de tilhulp, of manipulator, wordt er een korte opleiding voorzien met enkele tips en tricks voor het correcte gebruik ervan. Bij elke pneumatische manipulator wordt er een uitgebreide handleiding in je gewenste taal meegeleverd.

To page top