Assen en buizen 

Assen en buizen bestaan in diverse diameters, vormen (recht, gebogen, vierkant …) en materialen (karton, PVC, metaal …). Met de Dalmec balancers verplaatst u ze steeds zonder inspanning, zonder schade en blijven ze altijd horizontaal hangen. In functie van uw product en toepassing, stelt Arcadel u de meest passende techniek voor.

Arcadel

Wikkelassen opnemen

Bij het op- en afwikkelen van allerlei materialen moet na iedere cyclus de as verwijderd worden uit de rol en in de wikkelmachine komen. Deze assen zijn vaak lang en zwaar. Met de Dalmec balancer kan dit eenvoudig gebeuren op het uiteinde van de as. De doorbuiging wordt bij het uitnemen automatisch gecorrigeerd. De operator kan bijgevolg de as heel soepel bewegen in of uit de koker. 

Assen uitwendig klemmen

De klemmen van de Dalmec balancers kunnen ook rondom uw product passen: aan de uiteindes of rond de volledige omtrek voor een volledige bewegingsvrijheid. Er wordt telkens tot in de puntjes gecontroleerd dat de pneumatische kracht uw producten gewichtloos maakt, zonder het materiaal te beschadigen. Ander product? De klemmen laten zich eenvoudig wisselen via een kliksysteem.

Buizen inwendig klemmen

Buizen of kokers verplaatsen al dan niet kantelen en nauwkeurig positioneren tijdens het productieproces. De Dalmec balancers kunnen een speciale tooling meekrijgen met een klemsysteem om ze van binnenuit stevig vast te klemmen, ongeacht hun afmetingen.   

Rollen met wikkelfolie tillen met vacuüm

Vraagt uw product om een extra fluwelen toets die zijn vorm kan volgen? Zijn de rollen enkel vanaf één kant bereikbaar? Dan kan de tooling van de Dalmec Balancer bestaan uit zuignappen die via vacuümtechniek uw producten aan de omtrek vastnemen en indien nodig roteren, kantelen en weer wegzetten.

Buizen verplaatsen met magneten

Wanneer de handling op maat van metalen producten moet gebeuren, zijn pneumatisch in- en uitschakelbare magneten een zeer interessante optie. Ze laten immers een grote diversiteit aan afmetingen en aan vormen toe en geraken ook op moeilijk bereikbare plaatsen.

Assen en rollen opnemen met een haak

De meest eenvoudige manier om zware rollen met een assen op te tillen, is te werken met een C-vormige haak. Dalmec zorgt ervoor dat het profiel van de haak perfect om de as heen past. De afstand tussen de dragers kan u overigens eenvoudig aanpassen om een breed gamma aan producten met verschillende lengtes te verwerken.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel