+32 51 24 42 83Brochure

Onze aanpak

Onze aanpak - Bij Arcadel gaan we voor optimale oplossingen. We zijn tenslotte echte handling solutioneers.

Project van A tot Z.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Arcadel vat ieder project aan met een uitvoerige inventarisatie. Zowel de werkplek, de handeling als het product worden onder de loep genomen opdat we u het beste advies kunnen geven.

Na de opdracht start de engineering, waarbij we ruim de tijd nemen om het ontwerp van uw ideale manipulator met u te bespreken en te controleren op de werkplek. Voor de balancer de fabriek verlaat wordt die uitgebreid getest.

Enkel wanneer we volledig overtuigd zijn dat de balancer 100% aan uw wensen en werksituatie voldoet, volgen de plaatsing en inbedrijfstelling. Uiteraard inclusief een gedetailleerde instructie aan de gebruikers.

Arcadel biedt en bedenkt op maat gemaakte oplossingen met een optimale balans tussen kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Hoe creëren we op
maat jouw pneumatische
manipulator van Dalmec?

Elke pneumatische manipulator die we afleveren, is 100% maatwerk. We lichten je graag toe hoe dit maatwerk tot stand komt.

 1. Plaatsbezoek met grondige bespreking
  We komen vrijblijvend bij je langs om ter plaatse de situatie te analyseren. Daarbij bespreken we grondig je behoeftes om objecten te tillen, kantelen, verplaatsen en/of te draaien. We brengen je werkomgeving in kaart om je de meest geschikte oplossing aan te bieden.
 2. Uitwerken van een budgetofferte
  Op basis van onze eerste analyse ontvang je vrijblijvend een budgetofferte. Zo weet je vrij goed wat jouw pneumatische manipulator van Dalmec op maat kost.
 3. Opstellen van een technisch dossier
  Bij een akkoord werken we een gedetailleerd technisch dossier uit. Dit omvat een volledige opmeting van de situatie ter plaatse. We verwerken alle metingen in een gedetailleerde tekening in Autocad. Ook de op te tillen last brengen we via een technische tekening in kaart, net als de omgeving waarin de pneumatische manipulator moet gemonteerd worden.
 4. Fabricage door Dalmec in Italië
  Volledig op basis van het technisch dossier vervaardigt fabrikant Dalmec je pneumatische manipulator. Om zeker te zijn dat de grijper optimaal functioneert, sturen we een voorbeeld van het op te tillen of te klemmen object naar de productievestiging van Dalmec in Italië. Voor de productie aanvangt, bespreken we samen de gedetailleerde plannen van de pneumatische manipulator. Wanneer deze volledig voldoen, start de productie.
 5. Montage door eigen technische specialisten
  Onze eigen mensen installeren de pneumatische manipulator conform de gemaakte afspraken. Na de montage kunnen je medewerkers er meteen mee aan de slag.
 6. Oplevering handboek en opleiding ter plaatse
  Aan de hand van een praktische opleiding zorgen we dat jouw medewerkers correct en veilig met de pneumatische balancer kunnen werken. Dit doen we op de dag van de installatie. We overhandigen je een uitgebreid instructiehandboek met de volledige technische opbouw, een gebruikershandleiding, richtlijnen over afstelling en gebruik, veiligheidsvoorschriften inclusief risicoanalyse, onderhoud- en herstellingsafspraken, de CE-keuring en alle bijhorende technische schema’s en tekeningen. Dit handboek zit – zonder meerprijs – vervat in onze service. Dit instructiehandboek krijg je ook digitaal ter beschikking.
 7. Inspectie- of onderhoudsovereenkomst?
  Voor de lange levensduur van je pneumatische manipulator bieden we optioneel een inspectie- of onderhoudsovereenkomst aan. Je geniet dan meteen van een verlengde garantie tot 24 maanden.