Chemie

Chemie

Aandacht voor ergonomie zorgt ook binnen de chemische sector voor betere arbeidsomstandigheden. De Dalmec balancers worden veelvuldig ingezet om vaten, paletten, zakken of afgewerkte producten te tillen of te verplaatsen zonder zware fysieke inspanningen. De balancers kunnen tevens worden uitgevoerd en gecertifieerd volgens de ATEX richtlijnen voor explosiegevoelige omgevingen. 

Arcadel

Vaten klemmen en ledigen

Uitwendig klemmen van vaten is een populaire keuze wanneer u ze ergens onder wilt positioneren of wanneer u de vaten wil ledigen. In dat geval passen de Dalmec balanceerders tijdens het uitgieten automatisch de druk aan die op de klemmen wordt gezet. Op die manier wordt het vat niet platgedrukt tijdens het ledigen. 

Vaten sluiten en verplaatsen

Een vat sluiten aan de afvulmachine en vervolgens met dezelfde beweging verplaatsen. De balancers van Dalmec zijn zeer veelzijdig en bieden diverse toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld om in dezelfde beweging het deksel van de vaten te sluiten.

Meerdere vaten opnemen aan deksel

Heeft u meerdere vaten die u in één beweging wil stapelen? Dit kan eenvoudig en ergonomisch met een Dalmec balancer met meerdere klemkoppen die de vaten vanaf de bovenkant vastklemmen. U kan hierdoor efficiënt uw vaten opnemen, verplaatsen en stapelen. 

Zakken verplaatsen zonder rugklachten

De meest voorkomende oplossing voor het opnemen van zakken bestaat uit de toepassing van vacuümechniek. De vacuüm wordt dan opgewekt door een schoepenpomp of een venturi systeem, zodat uw product steeds veilig en stabiel blijft hangen gedurende de volledige beweging. Zakken kunnen ook opgenomen worden met een pantograaf die draaibaar is en zo heel flexibel te bedienen is. 

 

Paletten verplaatsen

Verplaatsen of stapelen van paletten kan een serieuze fysieke belasting voor uw medewerkers vormen. De hijsmiddelen van Dalmec zorgen dat dit efficiënt en zonder zware inspanningen kan. Dit kan door middel van een vorkensysteem, een klemsysteem of een combinatie van beide.

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel