Hout

Hout

Bij houtbewerkingsbedrijven wordt er meer en meer aandacht besteed aan ergonomie zodat het risico op fysieke klachten zo laag mogelijk gehouden wordt. De vraag naar oplossingen voor zware platen, ramen of deuren wordt bijgevolg steeds groter. De Dalmec balancers worden in deze sector frequent ingezet voor het heffen en verplaatsen, draaien of kantelen van verschillende producten, steeds op maat van de gevraagde toepassing. 

Arcadel

Houten platen zagen

Houten platen op een opdeelzaag plaatsen is een mooie oplossing met deze Dalmec balancer. Dankzij een groot bereik kunnen diverse platen van op meerdere palletposities eenvoudig opgenomen worden. De manueel instelbare zuigmonden maken het switchen tussen kleine en grote platen gemakkelijk. 

Ramen heffen met klemsysteem

Afgewerkte ramen en deuren zitten in een frame dat eenvoudig geklemd kan worden door de balancers van Dalmec. Ze waken erover dat ramen en deuren gewichtloos naar de volgende stap in de productie of verzending kunnen vertrekken. Ze kunnen ook gedraaid en gekanteld worden om in een rek te positioneren.

Manipulatie houten deuren tijdens productie

Bij de productie van houten deuren worden platen op een freesmachine geplaatst in een stoffige omgeving. Voor de Dalmec balancer uitgerust met een vacuüm tooling is dit perfect mogelijk. Het vacuümcircuit is uitgerust met een extra filter ter bescherming van de venturi.

Houten deuren afwerken

Bij de afwerking en verpakking van houten deuren moet de deur verschillende keren gedraaid worden. Een speciale klem ontwikkeld om de deuren met of zonder verpakking te klemmen en te kantelen is met de Dalmec balancer perfect controleerbaar. De tooling kan de deuren van boven uit of vanaf de onderzijde vastgrijpen en verder gewichtloos verplaatsen. 

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel