Automobiel

Automobiel

De assemblagelijnen van de automobielindustrie werken als Zwitsers klokwerk. Overal langs de lijn kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec zorgen voor een feilloze handling en montage van allerhande componenten. Door de lasten telkens perfect te balanceren kunnen de stukken gewichtloos in elke richting verplaatst worden. En dat maakt de balancers ook tot graag geziene gasten bij toeleveranciers in automotive.

Arcadel

Carrosserie onderdelen

Deuren, daken, plaatwerkdelen, veersystemen … de carrosserie van een wagen of vrachtwagen bevat zeer veel componenten die stap voor stap samenkomen in de assemblagelijn. Dalmec maakt van het plaatsen van elk van deze onderdelen licht werk. Telkens met oog voor de ergonomie van de medewerkers, de productieflow en de onberispelijke afwerking van die stukken.

Wielen verplaatsen

Wielen met velgen worden liggend aangeboden aan de assemblagelijn. Met de balancer worden de wielen horizontaal opgenomen, 90° gekanteld en op de as van auto geplaatst. De operator kan het wiel manueel draaien om de wielbouten perfect te positioneren en vast te schroeven.

Autostoelen monteren

Een afgewerkte autostoel verplaatsen en in een auto of vrachtwachten monteren vergt veel precisie en de nodige bewegingsvrijheid om de stoel tot op de juiste plaats te brengen. Met het unieke klemsysteem van de Dalmec balancer heeft de operator alle vrijheid om de stoel volledig gewichtloos te draaien, te kantelen en perfect te positioneren in de auto of vrachtwagen.

Autoruiten positioneren

Autoruiten kunnen eenvoudig opgenomen worden met behulp van zuignappen of met een klemsysteem. De manipulator zorgt ervoor dat de ruiten gewichtloos worden en zo heel nauwkeurig gepositioneerd worden in de auto of vrachtwagen. 

Batterijen ergonomisch plaatsen

De batterij is het elektronische hart van een wagen. Batterijen kunnen verschillende vormen en afmetingen aannemen, maar leggen sowieso het nodige gewicht in de schaal. De Dalmec manipulatoren worden op maat gemaakt, zodat ze in elke omgeving en met elk type batterij aan de slag kunnen. Doorgaans wordt geopteerd voor klemmen, maar ook opnemen via vacuüm of een haak is mogelijk.

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
3 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel