Bouw

Bouwsector

Werken in de bouw blijft fysiek zwaar werk. Maar er is hoop, een manipulator kan op efficiënte wijze worden ingezet om zware materialen zoals bakstenen, ramen, gipsplaten,... te heffen en nauwkeurig te verplaatsen. Zelfs op bouwwerven worden de Dalmec balancers intensief ingezet. 

Arcadel

Zakken heffen zonder fysische klachten

Papieren zakken of plastic zakken worden veel gebruikt in de bouwsector. Met een Dalmec balancer kunnen deze zakken op een ergonomische en efficiënte manier getild, verplaatst of gepalletiseerd worden. Vooral het materiaal waaruit de zak bestaat zal een rol gaan spelen in wat de meest efficiënte handling voor uw product is. De lastopnemer kan uitgerust worden met een schoepenpomp, een venturi systeem, een pantograaf of een klemsysteem. 

 

Beton elementen

Dorpels, tegels, boordstenen, grasdallen zijn allemaal beton producten die een grote fysieke inspanning vragen om te heffen of te verplaatsen. De Dalmec tilhulpen houden rekening met de vormen en de gewichten van deze producten om ze op te nemen. Hoe groot of complex ze ook zijn, er kan altijd een oplossing op maat uitgewerkt worden om deze elementen te verplaatsen zonder fysieke klachten. 

Gipsplaten verplaatsen

Standaard gipsplaten wegen al gauw 30kg tot 40kg per plaat. Wereldwijd worden de Dalmec manipulatoren veelvuldig ingezet om deze platen te heffen en te verplaatsen, maar ook om ze te draaien of te kantelen indien gewenst. De tilhulp brengt steeds een ergonomische oplossing op maat van uw toepassing.

Zonnepanelen verplaatsen

Zonnepanelen veilig en zonder schade opnemen aan de voorzijde met vacuüm. Bij deze oplossing wordt het juist type zuigmonden bepaald om geen sporen op het paneel te laten. Deze Dalmec balancer voorziet ook in een manuele kanteling van 90°.

Bakstenen opnemen 

Efficiëntie, snelheid en precisie zijn uitermate belangrijk bij het optrekken van muren voor gebouwen. Met de balancer voorzien van een aangepaste tooling waarbij ofwel 1 ofwel 2 blokken gelijktijdig opgenomen worden is deze klus zo geklaard. Het heftoestel staat los op de grond en is verplaatsbaar met een heftruck of transpallet.

 

Ramen en deuren

Lichtinval is cruciaal in moderne woningen. Raam- en deurpartijen worden dan ook steeds groter. Het maakt er het werk niet lichter op voor operatoren. Gelukkig zorgen de pneumatische manipulatoren van Dalmec ervoor dat ook een materiaal zo fragiel als glas zonder fysieke inspanningen en in onberispelijke staat opgetild, verplaatst en gepositioneerd kan worden.

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel