Textiel

Textiel

Dalmec manipulatoren verlichten de fysieke arbeidsbelasting aanzienlijk in de textielsector. Bobijnen bestaan in diverse diameters en gewichten. Met de Dalmec balancers worden deze bobijnen gewichtloos en positioneert u ze nauwkeuring zonder inspanning. 

Arcadel

Rollen heffen met vorken

De combinatie van een pneumatische manipulator van Dalmec met een vorksysteem is een eenvoudige manier om rollen en bobijnen te heffen en te verplaatsen. De vork wordt gekozen in functie van de specifieke producten die verwerkt moeten worden.

Textiel rollen opnemen en stapelen

Met de Dalmec balancers neemt de operator de rollen met textiel gewichtloos op en positioneert ze nauwkeuring zonder inspanning. De speciaal ontwikkelde klemmen grijpen de rollen op de buitendiameter zonder deze te beschadigen. Het horizontaal opnemen vanaf een tafel en vervolgens horizontaal of verticaal op een pallet stapelen is zo geklaard met de Dalmec manipulator.

Rollen met textiel uit een rek opnemen

Textiel rollen bestaan in verschillende breedtes en diameters. Deze rollen worden vaak horizontaal gestockeerd in rekken. Met een aangepaste as kan de Dalmec balancer de rollen opnemen en horizontaal verplaatsen. Om grotere afstanden te bedienen kan de manipulator gemonteerd worden aan een verplaatsbare wagen die heen en weer beweegt in een loopweg.    

Rollen met garen of draad op weefgetouw plaatsen

Op de industriële weefgetouwen worden bobijnen met garen op een as geplaatst. Met de Dalmec balancer voorzien van een spandoorn die pneumatisch klemt in de as van de bobijn neemt de operator deze bobijnen gewichtloos op. De manuele kanteling zorgt voor een snelle en efficiënte verhandeling van de bobijnen. De Dalmec balancer kan boven de rekken gemonteerd worden om zo een grote zone te bedienen.

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel