Verpakking

Verpakking

Het verplaatsen van allerhande verpakkingen zoals zakken, kartonnen dozen, kratten, paletten,... vragen dikwijls om grote fysieke inspanningen van onze werknemers. Dalmec heftoestellen worden wereldwijd ingezet om deze verpakkingen ergonomisch en veilig te tillen, verplaatsen of te kantelen. Onze ingenieurs doen steeds een grondige analyse van uw behoeften en werken een voorstel op maat uit. 

Arcadel

Meerdere dozen opnemen met klem

Dozen komen in veel bedrijven uiteindelijk op paletten terecht voor een gestandaardiseerde logistiek. Een kolfje naar de hand van de pneumatische manipulatoren van Dalmec. Die kunnen het pallet niet alleen doos per doos vullen, maar ook laag per laag. Dat gebeurt door middel van verschillende klemmen, zodat elke rij met dozen blijft zitten tijdens de handling.

Dozen klemmen aan de bovenzijde

Dozen ontstapelen of verpakking in een andere doos. De Dalmec balancer voorzien van een aangepaste klem maakt het mogelijk om dozen in dozen te stapelen. Met verwisselbare klembekken kan een ruime waaier aan afmetingen met eenzelfde tooling verplaatst worden.

Zakken verplaatsen zonder rugklachten

De meest voorkomende oplossing voor het opnemen van zakken bestaat uit de toepassing van vacuümechniek. De vacuüm wordt dan opgewekt door een schoepenpomp of een venturi systeem, zodat uw product steeds veilig en stabiel blijft hangen gedurende de volledige beweging. Zakken kunnen ook opgenomen worden met een pantograaf die draaibaar is en zo heel flexibel te bedienen is. 

Bakken verplaatsen met klemsysteem

De pneumatische manipulatoren van Dalmec kunnen worden uitgerust met een slimme zwaartekrachtklem. De klem neemt bakken en kratten stevig vast aan beide handgrepen. Deze techniek bewijst uitstekend zijn nut om bakken en kratten dicht tegen elkaar op een pallet te plaatsen.

Paletten ergonomisch en veilig verplaatsen

Paletten komen in elke tak van de industrie voor. Door het gebruik van paletten kan de logistiek immers op een gestandaardiseerde manier georganiseerd worden. Maar ook het verplaatsen, controleren en stapelen van lege paletten kan een serieuze belasting voor uw medewerkers vormen. De balancers van Dalmec zorgen dat dit efficiënt en zonder fysieke inspanningen kan. Dit kan doormiddel van een vorkensysteem, een klemsysteem of een combinatie van beide.

Heeft u een vraag voor ons? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
6 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel