Auto-onderdelen gewichtloos verplaatsen

De assemblagelijnen van de automobielindustrie werken als Zwitsers klokwerk. Overal langs de lijn kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec zorgen voor een feilloze handling en montage van allerhande componenten. Door de lasten telkens perfect te balanceren kunnen de stukken gewichtloos in elke richting verplaatst worden. En dat maakt ze ook tot graag geziene gasten bij toeleveranciers in automotive.

Arcadel

Batterijen ergonomisch plaatsen

De batterij is het elektronische hart van een wagen. Batterijen kunnen verschillende vormen en afmetingen aannemen, maar leggen sowieso het nodige gewicht in de schaal. De Dalmec manipulatoren worden op maat gemaakt, zodat ze in elke omgeving en met elk type batterij aan de slag kunnen. Doorgaans wordt geopteerd voor klemmen, maar ook opnemen via vacuüm of een haak is mogelijk.

Grote wielen monteren

Om de wielen op een ergonomische manier aan de vrachtwagen te bevestigen, zijn de pneumatische manipulatoren van Dalmec een uitstekende keuze. Ze maken de banden gewichtloos om ze heel snel en heel nauwkeurig aan de naaf te positioneren. Bovendien kunnen ze ook gecombineerd worden met schroefgereedschappen, zodat de wielbouten ook in één beweging aangedraaid worden.

Wielen met velgen

Wielen met velgen worden liggend aangeboden aan de assemblagelijn. Met de balancer worden de wielen horizontaal opgenomen, 90° gekanteld en op de as van auto geplaatst. De operator kan het wiel manueel draaien om de wielbouten perfect te positioneren en vast te schroeven.

Autostoelen monteren

Een afgewerkte autostoel verplaatsen en in een auto of vrachtwachten monteren vergt veel precisie en de nodige bewegingsvrijheid om de stoel tot op de juiste plaats te brengen. Met het unieke klemsysteem van de Dalmec balancer heeft de operator alle vrijheid om de stoel volledig gewichtloos te draaien, te kantelen en perfect te positioneren in de auto of vrachtwagen.

Carrosserie onderdelen

Deuren, daken, plaatwerkdelen, veersystemen … de carrosserie van een wagen of vrachtwagen bevat zeer veel componenten die stap voor stap samenkomen in de assemblagelijn. Dalmec maakt van het plaatsen van elk van deze onderdelen licht werk. Telkens met oog voor de ergonomie van de medewerkers, de productieflow en de onberispelijke afwerking van die stukken.

Volledige dashboard plaatsen

Ook voor de assemblage van het dashboard van een wagen of vrachtwagen beschikt Dalmec over oplossingen op maat van de automotive sector. De pneumatische manipulatoren tillen ze met heel veel zorg op, brengen ze in de juiste positie en zorgen voor een feilloze montage. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Toeleveranciers

De automobielindustrie rekent op heel wat toeleveranciers om onderdelen te produceren. Ook zij rekenen op de pneumatische manipulatoren van Dalmec om componenten zonder inspanning te tillen en te verplaatsen. Populaire toepassingen zijn bijvoorbeeld het laden en ontladen van een lasrobot, het opnemen van componenten uit een lijm mal of het plaatsen van afgewerkte stukken in een rek.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
10 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel