Gieterij toepassingen

Twee klassieke uitdagingen in gieterijen zijn het hoge gewicht en de mogelijk nog hoge temperaturen van de producten. De Dalmec balanceerders zijn dan ook graag geziene gasten, zowel voor het heffen en verplaatsen van eindproducten als in het productieproces zelf voor bijvoorbeeld het vormen en leegschenken van een gietpan.

Arcadel

Afgewerkte velgen

Gegoten stukken zijn per definitie massief en dus zwaar. Ze heffen is dan ook een uitdaging voor uw medewerkers, maar een koud kunstje voor de pneumatische manipulatoren van Dalmec. Gietstukken zoals velgen zijn vrijwel gewichtloos te heffen, te verplaatsen en nauwkeurig te positioneren, zonder beschadiging.

Keramische mal

Mallen zijn cruciale componenten in gieterijen om producten in de juiste vorm te krijgen. De Dalmec manipulatoren houden rekening met de kwetsbaarheid van deze producten om ze op te nemen. Hoe groot of complex ze ook zijn, er kan altijd een oplossing op maat van uw toepassing uitgewerkt worden om licht werk te maken van deze verplaatsingen.

Gietvorm klemmen en ledigen

De Dalmec manipulatoren kunnen zodanig uitgevoerd worden dat ze goed bestand zijn tegen warmte. Dat maakt ze ideaal geschikt voor toepassingen waarbij de gietvorm geklemd en vervolgens op een gecontroleerde manier geledigd moet worden. Daarbij kunnen ze temperaturen tot 1.500 °C probleemloos de baas.

Gietvorm met stralingswarmte

Een grote uitdaging in een gieterij-omgeving is de stralingswarmte die van de te behandelen producten kan komen. Dalmec wapent zijn pneumatische manipulatoren en uw medewerkers hiertegen door een extra scherm te plaatsen tussen het product en de bediening. Ook het materiaal van de opnemer wordt dan specifiek gekozen in functie van warmtebestendigheid.

Stopper voor gietkuip

In staalgieterijen moet de stop in de gietkuip van het vloeibare staal regelmatig vervangen worden. Om deze zware klus te klaren biedt een Dalmec manipulator de nodige ondersteuning aan de operatoren. Hierbij wordt de stop opgenomen, gekanteld en tot in de gietkuip gebracht. Tijdens dit proces staat de operator achter een doorzichtig maar hittebestendig scherm. 

Schuurband voor koud walsen

Grote schuurbanden zorgen na het walsen van het staal voor een fijne afwerking. Het wisselen van deze grote banden is een klein kunstje voor de Dalmec balancer. Met een aangepaste klem blijft de schuurband mooi bevestigd tussen de klem tijdens de kanteling en het inbrengen in de machine.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
5 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel