Ramen en deuren

Lichtinval is cruciaal in moderne woningen. Raam- en deurpartijen worden dan ook steeds groter. Het maakt er het werk niet lichter op voor operatoren. Gelukkig zorgen de pneumatische manipulatoren van Dalmec ervoor dat ook een materiaal zo fragiel als glas zonder fysieke inspanningen en in onberispelijke staat opgetild, verplaatst en gepositioneerd kan worden.

Arcadel

Ramen heffen met klemsysteem

Afgewerkte ramen en deuren zitten in een frame dat eenvoudig geklemd kan worden door de balancers van Dalmec. Ze waken erover dat ramen en deuren gewichtloos naar de volgende stap in de productie of verzending kunnen vertrekken. Ze kunnen ook gedraaid en gekanteld worden om op een bok te positioneren.

Ramen tillen met vacuüm

Glas kan eenvoudig worden opgenomen met behulp van zuignappen en vacuümtechniek. De positionering van de zuignappen kan aangepast worden in functie van het product dat moet verwerkt worden, zodat er een brede waaier aan ramen en deuren met dezelfde pneumatische manipulator van Dalmec kan verwerkt worden.

Houten deuren productie

Bij de productie van houten deuren worden platen op een freesmachine geplaatst in een stoffige omgeving. Voor de Dalmec balancer uitgerust met een vacuüm tooling is dit perfect mogelijk. Het vacuümcircuit is uitgerust met een extra filter ter bescherming van de venturi.

Houten deuren afwerken

Bij de afwerking en verpakking van houten deuren moet de deur verschillende keren gedraaid worden. Een speciale klem ontwikkeld om de deuren met of zonder verpakking te klemmen en te kantelen is met de Dalmec balancer perfect controleerbaar. De tooling kan de deuren van boven uit of vanaf de onderzijde vastgrijpen en verder gewichtloos verplaatsen. 

 

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel