Vaten

Heel wat industrieën maken gebruik van vaten om hun producten te verpakken. De pneumatische manipulatoren van Dalmec zijn intussen vertrouwde gezichten in tal van sectoren om vaten veilig en ergonomisch op te nemen en te verplaatsen. Ze kunnen tevens worden uitgevoerd en gecertificeerd volgens de ATEX-voorschriften voor explosiegevoelige omgevingen of volledig in rvs voor de noden van de voedingsindustrie.

Arcadel

Vaten verplaatsen met klem aan de bovenzijde

Wanneer vaten mooi rechtop moeten verplaatst worden, kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec worden uitgerust met een klemsysteem. Dat kan de vaten net onder de rand pneumatisch vastklemmen voor een veilige opname en verplaatsing. Het klembekken kan snel gewisseld worden om verschillende groottes van vaten te grijpen.

Vaten klemmen en ledigen

Uitwendig klemmen van vaten is een populaire keuze wanneer u ze ergens onder wilt positioneren of wanneer u de vaten wil ledigen. In dat geval passen de Dalmec balanceerders tijdens het uitgieten automatisch de druk aan die op de klemmen wordt gezet. Op die manier wordt het vat niet platgedrukt tijdens het ledigen. 

Vaten opnemen en draaien met vacuüm

Vacuümtechniek kan interessant zijn voor de handling van vaten. Door de zuignappen te positioneren op de zijkant van de vaten, kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec een brede waaier aan vormen en formaten opheffen, verplaatsen, kantelen, draaien en weer uiterst nauwkeurig positioneren. Het vat kan dan ook ergens onder geplaatst worden.

Vaten sluiten en verplaatsen

Een vat sluiten aan de afvulmachine en vervolgens met dezelfde beweging verplaatsen. De balancers van Dalmec zijn zeer veelzijdig en bieden diverse toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld om in dezelfde beweging het deksel van de vaten te sluiten.

Meerdere vaten opnemen aan deksel

Heeft u meerdere vaten die u in één beweging wil stapelen? Dit kan eenvoudig en ergonomisch met een Dalmec balancer met meerdere klemkoppen die de vaten vanaf de bovenkant vastklemmen. U kan hierdoor efficiënt uw vaten opnemen, verplaatsen en stapelen. 

Biervaten verplaatsen

Biervaten uit verschillende vormen opnemen met één tiloplossing is mogelijk met de roterende grijpkop. Hiermee kunnen vaten van 30 liter per stuk of kleinere vaten van 15 liter per 3 vastgeklemd worden. Zo kan u de flexibiliteit in uw productieproces doorzetten naar de verpakking en stapeling.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel