Zakken verplaatsen zonder rugklachten 

Wereldwijd worden de pneumatische manipulatoren van Dalmec het meeste ingezet voor het eenvoudig, snel en vooral gewichtloos verplaatsen van zakken. Vooral het materiaal waaruit de zak bestaat zal een rol gaan spelen in wat de meest efficiënte handling voor uw product is. Voor alle materialen (papier, kunststof, jute, linnen …) en gewichten kan Dalmec een gepaste oplossing voorstellen.

Arcadel

Zakken verplaatsen met venturi

Een vacuüm kan ook door middel van een venturi gegenereerd worden. Pneumatische manipulatoren van Dalmec die uitgerust worden met een dergelijk vacuümsysteem zullen enkel perslucht verbruiken als de zak verplaatst wordt. 

Papieren zakken opnemen met pantograaf 

Wanneer zakken bovenaan zijn toegestikt, kunnen de balancers  van Dalmec ze ook aan de sluiting klemmen en opnemen. De klem is draaibaar waardoor de zakken vervolgens in een vloeiende beweging neergelegd kunnen worden. Door het eigengewicht van de zak sluit de klem optimaal rond de sluiting. 

Jute zakken opnemen met klem

Jute is een heel specifiek product dat toepassing vindt bij producten zoals koffie- of cacaobonen. Jute laat ook toe om met een specifieke klem te werken. Deze bevat kleine pinnen om de jute zakken klemvast op te heffen langs de bovenzijde en te verplaatsen. 

Klemmen

In functie van het product dat in de zakken verpakt zit, kunnen zakken ook langs de buitenzijde worden opgenomen met een klem. De pneumatische manipulatoren van Dalmec maken de zakken gewichtloos. Typische voorbeelden van dergelijke toepassingen zijn verpakkingen met koffie- en cacaobonen.

Zakken met vloeistoffen liften

Speciale verpakkingen vragen een bijzondere aanpak. Zakken gevuld met een vloeistof of een andere vloeibare inhoud verplaatsen is mogelijk met de Dalmec manipulator voorzien van een speciale zuigmond.   

Zakken opnemen ATEX omgeving

Zakken met poeder in diverse toepassingen bevinden zich dikwijls in een ATEX-omgeving. De balancer werkt dan uitsluitend op perslucht en is aangepast om te functioneren in deze zone. De Dalmec manipulator is voorzien van de nodige ATEX certificering.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
8 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel