Tanks en cilinders

Tanks en cilinders zijn vaak logge producten: ze zijn zwaar, onhandig en groot. Dit deert de pneumatische manipulatoren van Dalmec niet. Ze zorgen ervoor dat slechts één operator nodig is om zonder enige moeite tanks en cilinders op te heffen, te kantelen en te draaien.

Arcadel

Drukvat verplaatsen met vacuüm

De Dalmec balancers kunnen tanks en cilinders in eerste instantie met behulp van vacuümtechniek opheffen. De zuignappen worden aangebracht op het oppervlak van de tanks en cilinders om ze vervolgens aan te zuigen voor een gewichtloze verplaatsing en kanteling. Extra steuntjes kunnen indien nodig ondersteuning bieden zodat ze niet van de zuignappen kunnen glijden.

Glasfles verplaatsen met haak

Gasflessen zijn voorzien van een handvat aan de bovenzijde. Met een aangepaste haak en bijhorende ondersteuning aan de onderzijde kunnen gasflessen probleemloos, veilig en snel verplaatst worden.

Tanks kantelen met een klem

De pneumatische manipulatoren van Dalmec kunnen tanks en cilinders ook stevig rondom de omtrek klemmen. Een eenvoudige manier om ze op te heffen, te verplaatsen, te draaien en opnieuw te positioneren volgens de gewenste oriëntatie.

Meerdere gasflessen met vacuüm opnemen

Bij bepaalde processen is er een nood om meerdere tanks, gasflessen of andere cilinders gelijktijdig op te nemen. Dit kan door middel van een vacuüm systeem met venturi of via meerdere klemmen of haken. Bij het opnemen van meerdere gasflessen helpen geleidingsstukken de operator bij het snel en correct opnemen ervan.

IBC container verplaatsen met vacuüm

IBC containers zijn grote en logge producten die vaak gestapeld worden voor het optimaliseren van de opslagcapaciteit. Voor een Dalmec manipulator met een vacuüm systeem en een telescopisch uitschuifbare bediening is dit een eenvoudige klus die één operator kan uitvoeren op een ergonomische en veilige manier.   

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
7 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel