Stapelen van bakken en kratten

Bakken en kratten zijn een efficiënte manier om producten te verzamelen om ze vervolgens te kunnen stapelen. Ze worden dan ook in heel wat industrietakken aangewend in verschillende materialen, maten en gewichten. Maar meestal zijn ze zwaar. De balancers van Dalmec zijn dan ook de ideale instrumenten om bakken en kratten snel op te nemen, uit te gieten en te stapelen zonder uw medewerkers te belasten.

Arcadel

Kratten en bakken met handgrepen

Maakt u gebruik van bakken en kratten met handgrepen? Dan kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec uw producten met behulp van een haak die er perfect in past optillen. Dit is een eenvoudige manier om bakken en kratten te gaan stapelen en ontstapelen.

Bakken verplaatsen met vacuüm

Wanneer de vorm of het materiaal van uw bakken en kratten niet toelaat om ze uitwendig te klemmen, dan kan vacuüm de oplossing zijn. In dat geval houden zuignappen uw bakken en kratten stevig vast om ze op te tillen en eventueel te kantelen en te legen. De zuignappen kunnen ook op de voorzijde geplaatst worden om bakken en kratten strak tegen elkaar te stapelen.

Vorksysteem

Als bakken en kratten dicht bij elkaar moeten worden gestapeld, dan mag ook de opnemer maar weinig plaats innemen. Ook in dat geval kan Dalmec een oplossing op maat aanreiken door met vorken te werken die perfect passen onder of tussen de uitsparingen in de bakken of kratten. Een sensor geeft aan wanneer de vorken er volledig zijn ingeschoven en het tillen kan beginnen.

Meerdere stapelbakken opnemen

De grote troef van bakken en kratten om producten in op te bergen is dat ze zich eenvoudig laten stapelen. De manipulatoren van Dalmec kunnen daarom ook zodanig uitgerust zijn dat ze meerdere bakken en kratten tegelijk opnemen om perfect op een pallet te positioneren. Meestal gebeurt dat door ze te klemmen aan de bovenzijde.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
9 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel