Emmers en bussen ergonomisch heffen en verplaatsen

Emmers, jerrycans, bidons en bussen bestaan in verschillende maten en gewichten, die zo efficiënt mogelijk gepalletiseerd moeten worden. In functie van het product, de productieflow en het stapelpatroon op het pallet, gaan de ingenieurs van Dalmec aan de slag om uw pneumatische manipulator en lastopnemer op maat uit te werken. Oplossingen die overigens ook van toepassing kunnen zijn in een ATEX-omgeving.

Arcadel

Emmers opnemen met een haak

De meest eenvoudige en tegelijk de goedkoopste oplossing om emmers en bussen te palletiseren. De pneumatische manipulator van Dalmec krijgt een haak als opnemer die perfect in de handgreep past. Deze oplossing kan dienen om de emmers en bussen één voor één op het pallet te plaatsen, maar er kunnen er ook meerdere tegelijk opgenomen worden.

Emmers tillen met voorgevormde vork

Wanneer u altijd met dezelfde emmers en bussen werkt, kan een voorgevormde vork de ideale opnemer zijn. Deze past perfect rond één of meerdere van emmers en bussen tegelijk om ze zonder inspanning te heffen en te positioneren.

Emmers en bussen tillen met vacuümsysteem

Ook voor emmers en bussen is vacuümtechniek een veelgebruikte oplossing voor een efficiënte handling. De zuignappen passen ofwel op de zijkant van uw emmers en bussen of op het deksel. De balancers van Dalmec zijn zeer veelzijdig en bieden diverse toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld om in dezelfde beweging het deksel van de emmers en bussen te sluiten.

Emmers en bussen opnemen met uitwendige klemmen

Emmers en bussen kunnen ook met een klem aan de buitenzijde worden opgenomen. Dalmec zorgt voor een klem op maat, zodat ze altijd de juiste kracht uitoefent. De emmers en bussen kunnen met deze oplossing ook gekanteld worden om ze bijvoorbeeld leeg te gieten. Dat kan zowel manueel met een stuurwiel als pneumatisch.

Meerdere bussen klemmen

Emmers en bussen komen vaak in een 4-3-4 stapelpatroon terecht. Dalmec speelt hier op in door zijn pneumatische manipulatoren uit te rusten met een klemsysteem dat tot vier emmers en bussen gelijktijdig kan heffen en palletiseren. 

Meerdere bidons opnemen

Aan afvullijnen worden bidons na het vullen op een pallet gestapeld. Met deze balancers kan de operator meerdere bidons gelijktijdig opnemen en verplaatsen. De afstand tussen de haken kan aangepast worden om verschillende stapelpatronen mogelijk te maken.   

 

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
2 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel