Machine-

onderdelen ergonomisch tillen en verplaatsen

Machines zijn een heel precies samenspel tussen verschillende componenten. Componenten die vaak het nodige gewicht torsen. Dalmec’s pneumatische manipulatoren worden dan ook vaak ingezet voor een eenvoudige, gewichtloze en nauwkeurige verplaatsing van machineonderdelen in allerlei maten en gewichten. Bovendien kunnen ze ook cruciale instrumenten zijn in de assemblage.

Arcadel

Klemmen en draaien van lagers

Wanneer machineonderdelen in perfecte staat van uw machines komen, moeten ze ook onberispelijk blijven tot ze geassembleerd zijn. De handling van schadegevoelige onderdelen, zoals lagers, is daarom geen evidentie. Door hun ervaring kunnen de ingenieurs van Dalmec altijd een oplossing voorstellen die zorgt voor schadevrij heffen, verplaatsen, draaien en positioneren.

Klemmen delicate onderdelen

Schoepenbladen of delicate machineonderdelen kunnen enorme afmetingen aannemen. Ook hier kunnen de pneumatische manipulatoren van Dalmec een rol van betekenis spelen om de fysieke inspanningen weg te nemen. Via een klemsysteem kunnen ze in- of uitwendig worden vastgezet en opgenomen om naar de volgende stap in het productieproces of de verzending te vertrekken.

Inox behuizing verplaatsen met vacuüm

Vacuümtechniek wordt veelvuldig ingezet om inox onderdelen te kunnen verplaatsen. Door de zuignappen aan de zijkant van de behuizing te bevestigen worden ze zeer stabiel opgetild, gekanteld en verplaatst. De operator kan alle bewegingen om de behuizing nadien ook te monteren handmatig uitvoeren, zodat dit uitermate nauwkeurig en zonder beschadigingen gebeurt.

Spiraalveer met magneten opnemen

Wanneer onderdelen uit ferro materialen bestaan, kunnen er ook magneten worden ingezet als opnemer. Dit laat toe om materialen in verschillende vormen met een en dezelfde pneumatische manipulator te kunnen heffen, verplaatsen, kantelen, draaien en positioneren.

Onderdelen verplaatsen met een haak

Een haaksysteem zal bij de logistieke behandeling van diverse onderdelen zijn nut bewijzen. Er wordt altijd vertrokken vanuit uw producten, zodat de opnemer de grootst mogelijke variëteit aan producten aankan. Op die manier komen uw onderdelen zonder fysieke inspanning op de juiste plaats terecht. De Dalmec balancer gemonteerd in een hangend verrijdbaar railsysteem bedekt een groot bereik binnen uw werkplaats.

Wasmachine klemmen

De volledig geassembleerde wasmachine wordt staand opgenomen om naar de verpakkingslijn te brengen en in de krat te plaatsen. Met dezelfde klem neemt de balancer de verpakking met wasmachine op om het geheel op de pallet voor transport te positioneren. Door  het gebruik van een speciale klem kunnen de verschillende afmetingen vastgenomen worden. De manipulator staat los op de grond en is met een vorkheftruck of transpallet verplaatsbaar.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel