Paletten

Paletten komen in elke tak van de industrie voor. Door het gebruik van paletten kan de logistiek immers op een gestandaardiseerde manier georganiseerd worden. Maar ook het verplaatsen, controleren en stapelen van lege paletten kan een serieuze belasting voor uw medewerkers vormen. De balancers van Dalmec zorgen dat dit efficiënt en zonder fysieke inspanningen kan. Dit kan doormiddel van een vorkensysteem, een klemsysteem of een combinatie van beide.

Arcadel

Paletten horizontaal verplaatsen 

Net zoals bij een heftruck, kan de pneumatische manipulator van Dalmec perfect twee enkele vorken in een pallet laten schuiven om het vervolgens op te heffen en te verplaatsen. Dit kan pallet per pallet of met meerdere paletten tegelijk. De balancer gemonteerd aan een verrijdbare wagen in een railsysteem creëert een groter werkbereik.

Geneste pallet verplaatsen en draaien

Wanneer gekozen wordt om de pneumatische manipulatoren van Dalmec uit te rusten met een dubbele vork kunnen paletten niet alleen opgetild worden maar ook volledig gedraaid worden. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn wanneer de paletten aangeleverd worden op stapels waarbij de pallet genest is. 

Paletten na assemblage stapelen

Paletten kunnen ook door middel van een klemsysteem worden opgetild en verplaatst. Dalmec heeft daarvoor een klemsysteem ontwikkeld dat naadloos aansluit op de middenregel of op de buitenkant. De klemmen functioneren naast de klemming ook als gewone vorken om de paletten horizontaal te verplaatsen. Zo kunnen meerdere types van paletten opgenomen en gestapeld worden. Door de balancer te monteren aan een verrijdbare wagen in een railsysteem creëren we een werkbereik over de volledige montage zone.

Kunststof pallet controleren

In de voeding of chemische sector is het gebruik van kunststofpaletten een vereiste. Voor de reiniging van deze paletten kan de operator een controle uitvoeren van de pallet. De Dalmec balancer uitgerust met een klemsysteem dat klemt op de centrale steun of op de buitenste steun of als vorken fungeert maakt deze klus eenvoudig. Daarnaast kan de pallet manueel draaien. Bij het stapelen schuift de telescoop de vorken tot op de optimale pallet stapel hoogte met oog voor ergonomie en bereikbaarheid van de bedieningsknoppen.  

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
11 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel