Platen

Wereldwijd worden de pneumatische manipulatoren van Dalmec veelvuldig ingezet voor de handling van platen. Om ze te heffen en te verplaatsen, maar ook om ze te draaien of te kantelen als het productieproces hier om vraagt. Dat kan in verschillende materialen (glas, metaal, hout, kunststof …) en van dikke tot zelfs platen van louter 1 mm. Dalmec brengt altijd een oplossing op maat van uw toepassing.

Arcadel

Platen verplaatsen met klemmen

Een balancer van Dalmec kan een plaat heel eenvoudig pneumatisch klemmen. Van zodra de plaat of de platen tussen de klemmen zitten worden ze stevig vastgehouden gedurende de volledige verplaatsing. De klem kan ook uitgevoerd worden in rvs, als de toepassing daar om vraagt.

Staalplaten horizontaal tillen

Door de toepassing van vacuümtechniek, komt een plaat stevig aan de zuignappen te hangen. De pneumatische manipulatoren van Dalmec waken erover dat uw plaat altijd perfect in balans blijft. Door de manueel instelbare tussenafstand tussen de zuigmonden kan een grote vork aan afmetingen met eenzelfde tooling verwerkt worden. Zware platen met een gewicht tot 1.200 kg worden met deze balancer moeiteloos opgetild en precies gepositioneerd op de tafel van de laser.

Platen ondersteunen aan plooibank

Vacuümtechniek kan gebruikt worden om platen horizontaal op te nemen, 180° te draaien, 90° te kantelen en te verplaatsen. De combinatie van de verschillende bewegingen zijn opgenomen in de vacuüm tooling van de Dalmec balancer om de operator te ondersteunen tijdens het zetten van de plooien aan de plooibank. Met een interface tussen de plooibank en de balancer kan één enkele persoon de plaat op een veilige en ergonomische manier begeleiden tijdens het plooi proces. 

Montage platen opnemen en schroeven

Deze Dalmec balancer is voorzien van een tooling met zuigmonden om de platen op te nemen. Na het kantelen van 180° komt de plaat boven de bedienaar te staan om de plaat vervolgens met de schroeftool te bevestigen aan het plafond. De montage van de balancer op een verrijdbare wagen geïntegreerd in de vloer maak hem uitermate geschikt om een groot werkgebied te bedienen.  

Houten platen zagen

Houten platen op een opdeelzaag plaatsen is een mooie oplossing met deze Dalmec balancer. Dankzij een groot bereik kunnen diverse platen van op meerdere palletposities eenvoudig opgenomen worden. De manueel instelbare zuigmonden maken het switchen tussen kleine en grote platen gemakkelijk. 

Warmte wisselaar opnemen

Platen voorzien van geleidingsbuizen kunnen enkel op bepaalde punten opgenomen worden. Dankzij de vacuüm tooling en de starre arm van de Dalmec balancer zijn deze platen ook opneembaar uit hun zwaartepunt. Hierdoor kan een plaat in een machine of verpakking gebracht worden. 

Zonnepanelen verplaatsen

Zonnepanelen veilig en zonder schade opnemen aan de voorzijde met vacuüm. Bij deze oplossing wordt het juist type zuigmonden bepaald om geen sporen op het paneel te laten. Deze Dalmec balancer voorziet ook in een manuele kanteling van 90°

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel