Kasten en frames verplaatsen

De meubelindustrie levert kasten en frames af in heel veel verschillende vormen en afmetingen. De Dalmec balancers maakt ze quasi gewichtloos zodat ze zonder inspanningen opgenomen en verplaatst kunnen worden. Moeten ze ook kantelen of draaien en toch perfect in balans blijven? Ook dat is perfect mogelijk met deze toestellen.

Arcadel

Frames aan laklijn hangen

De meest eenvoudige manier om frames te gaan heffen is met een haaksysteem. De Dalmec manipulatoren worden dan uitgerust met een voorgevormde haak die perfect in uw producten past. Die kan in allerlei vormen en maten bestaan om telkens een passende oplossing te bieden.

Houten frame met vorken

Houten skeletten of frames hebben na het monteren een groot gewicht. Met de Dalmec balancer voorzien van een vorkensysteem kunnen deze frames door één operator opgenomen en gestapeld worden. Door de perfecte uitbalancering van frames kunnen ze optimaal op de pallet geplaatst worden voor transport. 

Kasten monteren

Elektrische kasten en andere schakelkasten monteren kan perfect met de Dalmec balancer. Door een combinatie van vorken, haken en klemmen kan één operator de volledige montage op een ergonomische manier uitvoeren. De operator kan elk onderdeel dankzij de gewichtloosheid ervan heel nauwkeurig en vlot bevestigen.  

Brandkasten heffen met vacuüm 

Ook voor kasten en frames biedt vacuümtechniek een uitstekende oplossing. Nadat de zuignappen zijn aangebracht en de zuigkracht geactiveerd is, kunnen hiermee ook de zwaarste producten zoals brandkasten worden opgetild en zelfs gedraaid zonder dat het uw medewerker fysieke inspanningen kost.

Frames tillen met klemmen

Kasten en frames kunnen langs de buitenzijde of de bovenzijde geklemd worden. Altijd veilig en zonder schade. De klem kan een groot bereik meekrijgen zodat de verwerking van een grote diversiteit aan afmetingen mogelijk wordt. Ook voor complexe frames denkt Dalmec met u mee om een oplossing te krijgen die ervoor zorgt dat het frame altijd stabiel blijft hangen.

Staat uw toepassing er niet bij? 

Neem contact op

Ik accepteer de privacy policy.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Arcadel